Onsdag
20 Jan 1 match
Fredag
22 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Fredag
29 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 2 matcher
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 1 match
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Idag 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match

Stark debutsäsong - nu väntar två nya år för Adam Lidgren

24 april 2020 10:30

Adam Lidgren fick chansen i Team Thorengruppen SK i vintras. Och tog den. Nu följer han med även till SSL. "Det är en liten pojkdröm som går i uppfyllelse", säger den fysiskt starke backen som skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.


Adam Lidgren spelade i Allsvenskan med Umeå City IBK för 2017/18. Men när City drog sig ur serien säsongen efter blev det spel i division I (Guif) och II (Obbola) för Adam. Men när Thorengruppen lockade med ett kontrakt inför den gångna säsongen tvekade Adam inte.

-> Det var väl en liten chansning av ”Dille” (Daniel Jernberg, tränare) att ta med mig. Men jag visste om förutsättningarna och jobbade hårt förra sommaren och det känns som att jag fick utdelning, säger Adam.

Ja, med sin fysiska spelstil slog han sig in i laget, noterades för 20 matcher (och sex poäng) och belönas nu med ett nytt tvåårskontrakt.

-> Det passar perfekt att fortsätta. Min sambo pluggar något år till och att spela i SSL är en liten pojkdröm jag haft. Sättet vi gick upp på var lite surrealistiskt men jag känner mig jättemotiverad nu. Det ska bli fantastiskt kul att få stå ansikte mot ansikte mot spelare jag sett på tv hela mitt liv. Adam Lidgren vet vilka hans styrkor är och vad han har för roll i laget.

-> Jag ska vara stark och fysisk. Jag kanske inte fick fram det jättemycket i år när vi hade så mycket boll men det lär krävas mer i SSL. Då ska jag vara den där fysiska, jobbiga och dryga killen på banan. Det är viktigt att man ser sin roll i laget och gör så gott man kan, då blir tränarna nöjda, säger Adam.

Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd över att Adam Lidgren förlängt kontraktet i två säsonger:

-> Han överraskade extremt mycket förra säsongen och jag tror han kan passa in ännu bättre i SSL med sitt fysiska spel. Han är mycket industri och fysik och gör väldigt stor nytta i egen zon. Han står för hårt jobb, driver på med träning och seriositet och kommer vara viktig i att höja träningskulturen ännu mer, säger Sjöström.