Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Mia Vallenius lånas ut till Sirius

17 december 2022 09:57

Thorengruppens back Mia Vallenius lånas ut till Sirius. Lånet gäller säsongen ut från och med januari.


Den finländska landslagsbacken Mia Vallenius anslöt till Thorengruppen från SSL-konkurrenten Sirius inför den här säsongen. Mia skrev på ett tvåårskontrakt och har noterats för tio SSL-matcher med serieledande Thorengruppen under hösten. Men från och med januari lånas Mia (som inte kommer att spela Champions cup) ut till Sirius, som slåss för sin existens i högsta serien och just nu parkerar på sista plats i tabellen.

Jag känner att det är dags att våga ta ett tufft beslut säger Mia Vallenius. Jag är tacksam över att alla i Thorengruppen förstår min situation och dom har varit väldigt hjälpsamma. Är ledsen över att lämna laget här uppe men samtidigt taggad på att ”börja om” med Sirius, säger Vallenius.

Vi har haft en bra dialog med både Sirius och Mia kring detta, säger sportchefen Jocke Sjöström.

Sedan hon kom till Sverige för två säsonger sedan har hon slitit hälsenan två gånger och det tar tid att komma tillbaka. Hon behöver speltid men har haft svårt att få den roll hon behöver hos oss. Sirius känner Mia och hon trivs både på och utanför planen där, så här känns som en bra lösning för alla parter, säger Sjöström.

Lånet gäller säsongen ut, med en option på fortsättning i Sirius nästa säsong.