Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Säsongen över för Kippilä

1 februari 2023 16:16

Thorengruppen lider med My Kippilä som på grund av en knäoperation kommer missa resten av säsongen.

  • Det är ju såklart ett extremt tungt avbräck. My är en av våra absoluta bästa och viktigaste spelare, framförallt i offensiven. Men det är ju mest tragiskt för henne själv, säger sportchefen Jocke Sjöström.

My Kippilä, som översträckte knät under EFT i oktober, kom tillbaka till innebandyplanen då Thorengruppen vann Champions Cup i Finland efter en tre månader lång rehabiliteringsperiod. Hon har efter det matchats in försiktigt och hennes knä har känts stabilt och starkt, men på en träning förra veckan slog hon upp skadan.

  • Det är jättetråkigt för My. Hon är en av dem som tycker att det här är det roligaste som finns och att först hålla hoppet uppe efter första skadan och att det sedan visar sig att det inte håller känns ju tragiskt för hennes del, säger Sjöström.

Skadan kommer med största sannolikhet även hålla Kippilä borta några månader på nästa säsong.

  • Det känns såklart jättetråkigt. Men när jag kan gå och röra mig själv ordentligt kommer jag tillbaka till laget och ska stötta dem på de sätt jag kan från sidan. Jag ska se till att komma tillbaka ännu starkare, säger My Kippilä.
  • Just att hon gillar det här och brinner så mycket för det här tror jag kommer göra att hon kommer tillbaka ännu starkare är ännu mer sugen, säger Sjöström.