Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Ebba Törngren klar för Team Thorengruppen

18 april 2023 15:25

Rig-talang klar för Thorengruppen Thorengruppen har gjort klart med Ebba Törngren. Den 18-åriga talangen ansluter från Rig Umeå efter säsongen och har skrivit på ett tvåårskontrakt. – Det känns jättebra, jag är verkligen taggad, säger skånskan.


Ebba Törngren är från Lund i Skåne och flyttade upp till Umeå för studier på riksinnebandygymnasiet 2020. Om ett par månader tar hon studenten och inför kommande säsong byter hon allsvenskan och Rig Umeå mot Thorengruppen och SSL.

  • Jag ser väldigt mycket fram emot en ny utmaning med SSL och ett snabbt och roligt innebandyspel och min möjlighet att utvecklas känns väldigt spännande i Thoren med väldigt många bra spelare. Jag trivs också jättebra i Umeå tycker att staden är jättemysig och det känns bra att bli kvar här några år till, säger hon.

  • I den norra allsvenskan stod hon för 29 poäng på 21 matcher. Men säsongen avslutades i och med J18 SM-guldet på innebandyfesten. Det kunde inte bli en bättre avslutning, säger Törngren som gjorde nio poäng på sex matcher under slutspelet i Uppsala.

  • Hon har tränat med Thorengruppen under våren och sportchefen Jocke Sjöström gillar det han har sett. Hon är allround och har bra fötter och vi kan använda henne brett. Hon passar bra i vårt spel med hög press och aggressivt spel. Hon känns väldigt träningsvillig och ambitiös. Hon har varit och tränat med oss under andra delen av säsongen och vi blev intresserade tidigt och sen var det en ganska kort process innan vi kom överens, säger han.

  • Törngren tar nu chansen att lära känna sina nya lagkamrater ännu bättre då hon ska lagets SM-final på plats i Avicii Arena på lördag. Det blir nog jämnt, men jag hoppas såklart att Thoren vinner!, säger hon.