Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Joonas Kaltiainen klar för Team Thorengruppen

30 mars 2023 08:20

Team Thorengruppen har gjort sin första värvning inför nästa säsong. Den finska toppmålvakten Joonas Kaltiainen är klar.

– Det var ett lätt beslut, säger finländaren.


Joonas Kaltiainen, 30. Där har ni Team Thorengruppens första nyförvärv inför säsongen 2023/24.

Efter att ha säkrat upp viktige backen tillika lagkaptenen Mattias Ljunggren de senaste dagarna och att poäng-trion Hampus Öhgren, Axel Hjälm och Måns Höglin förlängde redan i slutet på säsongen så är det nu längst bak i banan som Thorengruppen förstärker.

Vi är jättenöjda. Det var en lätt förhandling, men fantastiskt roligt att det gick i lås, säger Janne Lundquist i Thorengruppens sportgrupp.

Vi vet att om man ska gå långt måste man ha flera bra keeprar, det var en bra pusselbit att få in. Nu fortsätter vi bygget, men vi ska inte ha in så mycket till. Vi har ett bra lag sedan tidigare, fortsätter han.

Kaltiainen, som gjort 29 landskamper och bland annat spelade VM 2021 (uppskjutet från 2020) samt över 250 matcher i finska högstaligan, är mitt uppe i slutspelet med Esport Oilers. Ett lag som i kvartsfinalen slog ut storklubben Classic som vunnit de sex senaste gulden i F-Liiga.

Det var ett stort steg för oss vi har förlorat med 4–0 mot dem flera år. Det är många bra lag kvar, men vi har alla verktyg för att gå hela vägen, säger Kaltiainen som ska besöka Umeå i maj för att sedan göra flytten till Västerbotten kring augusti.

Varför blev det Thorengruppen för dig?

Efter elva säsonger i Finland ville jag prova något nytt. Jag pratade med min förra lagkamrat Alexander Nyman och han sa att det var ett ungt lag på uppgång som siktar på slutspel och högre. Det var ett lätt beslut.