27 Apr 1 match

Tung helg för damerna i Stockholm

13 januari 2020 07:54

Två tuffa matcher väntade mot Hammarby och Åkersberga i Stockholm.

Lördagens match spelades mot Hammarby mot ett i Allsvenskan Östra, tredjeplacerat lag. Inledningen för Thorengrguppen kunde i matchen inte bli mycket bättre. Tre raka mål innan de första fyra minutrarna av matchen. Målskyttar Hanna Berglund, Agnes Plogner och Nora Parkle. Dessvärre för bortalaget skulle hemmalaget svara lite för bra, innan period ett slutat var ställningen 3-3. Innan period två tagit slut var ställningen 4-3. Med 5-3 tidigt i den tredje perioden var uppförsbacken än större. Trots en kvittering av Lovisa Nordström med fem minuter kvar gick Hammarby hem med alla tre poäng.

Målskyttar Thoren: Hanna Berglund, Agnes Plogner, Nora Parkle, Lovisa Nordström.

Hammarby - Thorengruppen 5-4 (Skott: 24-29)

I söndagens match skulle inledningen var lika lovande för Thorengruppen. 58 sekunder in kunde Nora Parkle sätta 0-1. Trots två raka hemmamål tillhörde den första perioden Thoren. Hanna Berglund x2, Amanda Strömberg och Parkle igen såg till att första perioden slutade 2-5.

Om den första perioden var bra var den andra desto tyngre. Fem raka mål från Hammarby innebar inte bara reducering och kvittering utan även ledning med 7-5 inför period tre. En period som skulle bli jämn. Strömbergs kvittering efter 03:00 gav gästerna hopp. Ett hopp som dessvärre skulle släckas när laget tog ut Linnea Jonsson i mål för att jaga kvittering i slutminuterna. Med 14 sekunder kvar kom avgörandet, 8-6 till hemmalaget Åkersberga.

Målskyttar Thoren: Hanna Berglund x2, Nora Parkle x2, Amanda Strömberg x2.

Åkersberga - Thorengruppen 8-6 (Skott: 19-30)