Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Gavatin inför dubbla hemmamatcher: "Blir underhållande innebandy"

30 januari 2022 09:00

TTG går från att inte ha spelat match på två veckor till att spela två dagar i rad. Under söndagen ställs Team Thorengruppen mot IK Sirius IBK och på måndag väntar FBC Kalmarsund; båda i Thoren Arena. Matteus Gavatin tror på segrar, många mål och underhållande innebandy för publiken.


På grund av covid blev matchen mellan Team Thorengruppen och Linköping IBK, som skulle spelats föregående vecka, uppskjuten. Därmed har det gått två veckor sedan laget sist tog på sig matchstället, då de besegrade Hagunda på bortaplan. Nu väntar IK Sirius IBK under söndagen och Matteus Gavatin vet vad som krävs av laget för att ta tre poäng.

-Nu var det ett tag sen vi lirade match så jag tror att det blir viktigt att vi stämplar in direkt och håller fokus hela matchen, säger Gavatin. Vi har en bra träningsvecka i ryggen så tempot ska inte vara något problem.

Knappt ett dygn kommer hinna gå innan det är dags för nästa hemmamatch för herrarna. FBC Kalmarsund väntar under måndagskvällen och den korta tiden mellan matcherna oroar inte Matteus det minsta.

-Framförallt ska det blir väldigt kul att få spela match, och speciellt på hemmaplan. Att det är dubbla matcher ser jag bara som något positivt, nu har vi kunnat vila kropparna så vi har massor av energi. Dessutom har vi ju bara hunnit lira en match i nya arenan, så det ska bli kul att få spela där igen. Förhoppningsvis ska vi också kunna ta vår första seger i Thoren Arena.

FBC Kalmarsund ligger i skrivande stund två placeringar högre upp än TTG i tabellen, men har bara ett övertag på två poäng och har spelat två fler matcher. Senaste gången lagen möttes gick Thorengruppen vinnande ur en tight drabbing på bortaplan som slutade 5-6.

-Kalmarsund har haft en halvjobbig säsong hittills, men det är ett oerhört skickligt lag med många duktiga spelare. Så det gäller att vi presterar på topp för att kunna slå dem och ta vår tredje raka seger mot dem, säger Gavatin.

Vidare har Matteus en konkret bild av vad som krävs av laget.

-Vi måste vara noggranna och tålmodiga i försvarspelet. Det har varit nyckeln i de två senaste matcherna mot Kalmarsund. Om vi inte släpper in dem på de farliga ytorna har de en tendens att bli lite frustrerade. Sen gäller det att sätta de lägena vi får också.

Vad matcherna kommer bjuda på ser han som en självklarhet och alla som hängt med TTG under säsongen kan nog hålla med.

-Det är väl ingen vågad gissning att det kommer bli många mål och hög fart i matcherna. Det brukar bli det när vi spelar, och vi har ingen plan på att ändra på det. Så jag hoppas och tror det blir underhållande innebandy för publiken.

Matchen mot Sirius spelas 17.00 och på måndag är det 18.30 som gäller mot Kalmarsund. Biljetter till matcherna hittar du här. Kan du inte vara på plats går bägge matcher att se på Sportexpressen Play.