Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

VM-hjältarna hemma igen

6 december 2021 16:50

Trötta, lyckliga och bäst i världen. Fem färska världsmästare från Thorengruppen landade på Umeå Airport på måndagseftermiddagen och togs emot av familj, vänner och föreningen.


Landslagsveteranen Emelie Wibron är historisk på många sätt. I söndags skrev hon ett nytt kapitel i sin egen innebandysaga då hon avgjorde VM-finalen mot Finland – på pass från Thorenkollegan Maja Viström, på hemmaplan, i sudden death. Ett VM-avslut hon inte ens hade kunnat drömma om på förhand.

-Jag hade ärligt talat aldrig ens tänkt tanken att jag skulle få avgöra matchen i sudden. Så klart ville jag bidra till att vi vann guldet men jag hade inte en enda gång tänkt på det där scenariot. Det var ett otroligt skönt mål och det måste vara den viktigaste boll jag någonsin skjutit över mållinjen, säger Emelie, som sig bör är lite trött efter guldfirandet och hemresan.

-Firandet var riktigt bra och alldeles lagom. Man hade bara en härlig känsla ända från att man såg bollen gå in över mållinjen till att man gick och la sig i morse.

På måndagseftermiddagen landade de fem guldhjältarna från Thorengruppen på Umeå Airport och togs emot av familj, vänner samt Jocke Sjöström och Oskar Riby från föreningen.

-Även om VM var jättekul så är det väldigt skönt och roligt att komma hem till familjen och klubblaget igen. Det ska bli kul att få träna med laget och få inviga nya arenan, säger Emelie.

Ja, ni har en ny höjdare att se fram emot nu när ni möter Falun hemma i första matchen någonsin i Thoren Arena på söndag?

-Verkligen. Det blir en energiboost direkt att komma hem, det ska bli så kul att få spela den matchen, säger finalhjälten Emelie Wibron.

På söndag 12 december 16.00 spelar Thorengruppen – med totalt åtta VM-spelare i truppen – hemma mot IBF Falun i Thoren Arena.

Vill du se VM-hjältarna spela så bokar du din biljett här.