Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Trotjänaren Ställ signad och klar för två år

13 mars 2018 15:00
Silly season

Sju säsonger. 183 matcher. 14 assist. Nu förlänger trotjänaren Erik Ställ sitt kontrakt med ytterligare två säsonger. – Det känns mycket bra. Jag känner ett ansvar att vara med och spela tillbaka TTG till SSL, säger han.


Det har varit många tankar fram och tillbaka innan Erik Ställ till slut bestämde sig för att förlänga sitt kontrakt med Team ThorenGruppen i ytterligare två säsonger.

– Jag har velat fram och tillbaka en hel del. Jag har hela tiden känt att jag inte är färdig med innebandyn än men den här säsongen har varit otroligt jobbig mentalt vilket fick mig att tveka kring om jag har orken att lägga ner tiden mer. Jag har även funderat en del kring Allsvenskan kontra SSL. Till slut kom jag fram till att jag inte kan sluta med en så tråkig säsong som sista säsong och jag känner även ett ansvar att vara med och spela tillbaka Thorengruppen till SSL när jag varit med och spelat ur laget, säger han.

Han har redan hunnit med sju säsonger och 183 matcher i klubben (seriematcher + kvalspel). En resa av säsonger med både höga höjder och en del djupa dalar så som den senaste säsongen.

– Resan har alltid varit riktigt kul och det känns som att vi tagit steg framåt hela tiden, både som lag och förening. Den här säsongen har som sagt var varit väldigt tuff men jag tror det finns mycket lärdomar att ta med från den ändå, säger Ställ.

Nu är det dags för Allsvenskan igen och Ställ vill se en ödmjuk inställning från start.

– Jag känner mig säker på att vi kommer ha en slagkraftig trupp och det känns bra att det redan är klart att "Dille" (Daniel Jernberg, tränare) fortsätter. Det jag tror är viktigast är att vi inte på något sätt tar för givet att vi kommer vara med i toppen nästa säsong och bara går och väntar på ett kval utan att vi går in i kommande säsong och är ödmjuka inför uppgiften redan från starten av försäsongen, fastslår han.

Ställ är född -84 och har spelat innebandy i över 20 år. Frågan är var drivkraften kommer ifrån?

– Ja, det är nästan skrämmande hur länge jag spelat nu. Det är rätt enkelt egentligen, jag tycker fortfarande att det är så sjukt kul att spela innebandy och att vara en del av en grupp som krigar för något tillsammans, säger han.

Sportchefen Janne Lundquist är lyrisk över Ställs signatur.

– Erik Ställ är en fantastiskt bra målvakt och precis en sådan typ av pusselbit vi behöver på plats för att vara slagkraftiga inför nästa säsong. Vi vill visa att vi menar allvar med att vi ska tillbaka och den här signeringen ligger helt i linje med det. Ställ är en trotjänare som gjort mycket gott för klubben och vi ser fram emot vad han kan uträtta de kommande två säsongerna, säger Lundquist.