19 Apr 1 match
Idag 1 match

Herrarna klara seriesegrare efter seriefinalen

2 mars 2020 08:52

Thorengruppens herrar hade som mål att slå andraplacerade Tullinge för att säkra seriesegern. Ett Tullinge som dessutom vann mot just Thorengruppen i höstas.

Det skulle bli en något målsnål historia mellan serieettan och hemmalaget Thorengruppen och serietvåan Tullinge under söndagseftermiddagen i Umeå. Det dröjde fram tills 10:01 in i den första perioden Daniel Hernandez kunde göra ledningsmålet i matchen. En ledning som innan paus kvitterades av bortalaget Tullinge.

Även i den andra perioden skulle målen dröja. Axel Hjälm gav hemmalaget ledningen efter 16:42 men i bytet efter satte Adam Berglund sitt första i matchen vilket betydde 3-1 inför den tredje och avgörande perioden.

Två duktiga lag och framförallt målvakter för dagen höll spänningen vid liv under matchens gång. 09:36 in i matchens sista period skulle dock Thorengruppen avgöra matchen. En snygg frislagsvariant mellan Daniel Hernandez och tvåmålsskytten Adam Berglund gav 4-1 och serieseger samt vinst i matchen för Thorengruppens räkning.

Målskyttar Thorengruppen: Adam Berglund 2, Daniel Hernandez, Axel Hjälm.

Thorengruppen - Tullinge 4-1 (Skott: 24-19)