Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Matteus Gavatin förlänger med Team Thorengruppen

4 augusti 2022 14:13

Han fick sitt genombrott i SSL den gångna säsongen med 18 mål och totalt 24 poäng på 23 matcher. Nu har Matteus Gavatin skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Team Thorengruppen SK.

  • Jag trivs hur bra som helst här och när Thorengruppen ville förlänga var det inte så mycket att fundera på, säger Matteus.

22-årige Matteus Gavatin anslöt till Team Thorengruppen från Kais Mora för tre säsonger sedan. Han var med och spelade upp Thorengruppen till SSL och har nu fått två säsonger i högsta ligan under bältet. Han noterades för sex poäng på 22 matcher sin första SSL-säsong och klev sedan upp på över 20 pinnar den gångna säsongen.

  • Senaste säsongen är min klart bästa i Thorengruppen. Jag tog stora kliv i min personliga utveckling men känner att det finns mer att ta av. Jag kan, precis som laget, bli lite mer jämn i mina prestationer och hitta en högre lägstanivå, säger Matteus. Team Thorengruppen var ju med i slutspelsracet hela vägen in till sista omgången den gångna säsongen och att nå slutspel är ett solklart mål när SSL drar i gång igen till hösten.
  • Visst är det så. Vi är lite ojämna men nu har alla vi yngre fått ytterligare ett år rutin och vet att man bör vinna de matcher man ska vinna. Jag tänker framförallt på Jönköping hemma som sitter kvar i minnet, i sådana matcher måste man verkligen ta tre poäng för att kunna nå slutspel, säger Matteus och fortsätter:
  • Men det känns som att vi som grupp bara blir bättre. Vi har en otroligt fin lagsammanhållning och med en bra försäsong ska vi kunna göra det ännu bättre kommande säsong. Janne Lundqvist i Thorengruppens sportkommitté är nöjd över Matteus Gavatin ritat på ett nytt tvåårskontrakt.
  • Han fick sitt genombrott i vintras men vi tror han har en nivå till i sig. Han är snabb, stark, har bra fysik och har ett snabbt och fint skott. Dessutom har han fötterna på jorden och är en bra lagspelare, säger Janne.