Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Finalen i Svenska Cupen: "Krävs en grym insats från vår sida"

5 november 2021 13:00

Team Thorengruppen står inför en helg bestående av två matcher. På lördag spelas finalen av Svenska Cupen i Gävle mot Pixbo och på söndag är det hemmamatch mot Karlstad. Vi har tagit tempen på Cornelia Fjellstedt, som menar att helgen blir en utmaning men att TTG kommer gå ur den med två vinster.


Team Thorengruppen har varit tydliga med att de går för så många titlar som möjligt denna säsong. Nästa är bara en match bort, då finalen av Svenska Cupen spelas 12.00 på lördag. Cornelia Fjellstedt har en tydlig målbild som stämmer in med denna.

-En vinst skulle innebära en titel och det är något vi strävar efter att vinna och haft som mål sen vi sågs i slutet av sommaren. Vi har jobbat hårt för att ta oss till final och det skulle vara ett grymt kvitto att vi är på rätt väg denna säsong!

Det lag som står mellan TTG och vinsten är Pixbo Wallenstam. Sist de två lagen möttes var det för att kriga om SM-guldet, i samma arena som lördagens match. Fjellstedt ser Pixbo som ett tufft motstånd och matchen som en spännande utmaning.

-Jag tycker Pixbo är seriens bästa lag efter oss och det kommer bli en kvalitetsmässigt vass final mellan de två bästa lagen. En extra krydda givetvis att senast vi möttes var just i Gavlehovshallen i SM-final. De har haft en väldigt bra inledning på säsongen och värvat bra så det krävs en grym insats från vår sida.

Vad som krävs för att vinna har Fjellstedt dock en klar bild av.

-Vi behöver vara noga med alla detaljer och klyschigt nog vara noga med grunddeltaljer som kvalitén i passningar och backcheck. Vi är det bättre laget men kommer vi inte upp i vår höga nivå så är Pixbo tillräckligt bra för att vinna. De har ett jämnt lag med tre starka femmor.

I semifinalmatcherna som ledde fram till en finalplats i Svenska Cupen mötte TTG Karlstad IBK. Samma lag ska nu inta Umeå Energi Arena återigen på söndag för en SSL-match.

-Det blir väl tredje mötet på mindre än en månad, vilket inte brukar höra till vanligheterna. Vi gjorde två bra matcher mot Karlstad och stack ifrån målmässigt men vi alla i laget känner nog att det fanns mer att hämta. Så även om vi vann så kan vi prestera bättre mot Karlstad som motstånd än vad vi gjorde. Det blir bra också att träna mot ett fysiskt lag men fortsätta vara kalla i huvudet och stå upp i närkamperna.

Att matcherna är tätt och innebär en del resande är inget Fjellstedt ser som ett hinder för att laget ska kunna prestera på topp i båda.

-Med tanke på hösten som varit och vintern som väntar så är vi vana med mycket matcher och resor. Det blir ju lite speciellt att i princip resa 50 mil för sin egen hemmamatch men jag tror att vi kommer komma med bra energi efter en förhoppningsvis välförtjänt seger mot Pixbo!

Lördagens final går att se på Aftonbladet TV och till söndagens match ordnas biljetter på ticketco.events!