Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Jernberg inför damernas bortaturné

7 oktober 2021 11:30

Drömstart på säsongen med full pott och 48 mål på fyra SSL-matcher. Nu väntar en bortaturné för Thorengruppen, som inleds med den första semifinalen i svenska cupen mot Karlstad. -Vi har möjlighet att vinna fyra titlar den här säsongen och har också som mål att göra det, så vi tar cupen på största allvar, säger tränaren Daniel Jernberg.


De regerande svenska mästarna Thorengruppen har vunnit sina fyra inledande matcher i SSL och gjort tvåsiffrigt antal mål i samtliga fyra.

-Det är väldigt stimulerande att vi fått så fin utdelning framåt. Med tanke på att vi inte haft så mycket tid att jobba på vårt nya spelsystem så är jag mer nöjd över vad tjejerna åstadkommit. Det finns alltid utvecklingsgrejer men sådant kommer med tiden, säger nye tränaren Daniel Jernberg.

Nu väntar en bortaturné där laget möter Karlstad i svenska cupen på torsdag kväll (start 19.45, du ser matchen på Sportbladet) och Rönnby i SSL på lördag. Clara Forssén och Jonna Stenvall saknas till cupmatchen på grund av jobb/studier men i övrigt är alla tillgängliga.

Karlstad förstärktes inför säsongen av hemvändande kvartetten Rebecca Heed Arvidsson, Adina Augustsson, Linnea Wallgren och Alexandra Terner. Laget slog ut Sirius i kvartsfinalen i svenska cupen och har inlett serien bra med tre vinster och en övertidsförlust.

-De har fått tillbaka några spelare som varit ute på vift och är ganska solida med en lurig offensiv och rätt tajt defensiv. Det är ett dubbelmöte men vi går för att vinna bägge matcherna, säger Daniel Jernberg om den första semifinalen där returen sedan spelas i Umeå den 25 oktober.

Västeråslaget Rönnby, som väntar på lördag, har också inlett serien med tre segrar och en förlust och tränas av förre Iksutränaren Andreas Harnesk.

-Han brukar vara bra förberedd och har alltid ett ess i rockärmen, det blir kul att träffa honom. De har många unga spelare som på sikt kan bli väldigt bra, plus några äldre som ska stå för rutinen. Rönnby är av hävd en svår bortamatch så vi har full respekt för uppgiften, säger Daniel Jernberg.

Efter lördagsmatchen väntar landslagsuppehåll i SSL då Euro Floorball Tour avgörs i Tammerfors 13-17 oktober, ett genrep inför VM i Uppsala i december. Tio Thorengruppenspelare åker då i väg med landslaget. Finländska trion My Kippilä, Veera Kauppi och Oona Kauppi samt svenska septetten Emelie Fällman, Cornelia Fjellstedt, Emelie Wibron, Maja Viström, Myra Aggestål, Sandra Boric Svärd och Sofia Joelsson.