Pixbo
PIX

SM-GULD TILL TEAM THORENGRUPPEN

24 april 2021 18:50

Spännande, dramatiskt och intensivt blev ledorden för SM-finalen mellan Team Thorengruppen och Pixbo Wallenstam i Gavlehovshallen. Efter 60 spelade minuter och en vändning från 1-3 till 5-4 kunde TTG gå av planen med guldmedaljer runt halsen.

Första perioden inleddes med mycket bollinnehav och målchanser från Team Thorengruppen, vilket halvvägs in i perioden skulle ge utdelning. 9.43 gjorde Cornelia Fjellstedt SM-finalens första mål. Spelet fortsatte intensivt och med farliga målchanser från bland annat Maja Viström, men 17.34 kvitterade Pixbo. Under sista minuten var Sofia Joelsson nära att göra mål på volley, men ribba ut ledde till att perioden slutade 1-1.

Andra perioden fortsatte i samma höga tempo som upprätthölls genom hela första. Med målchanser åt båda håll, flera från Amanda Delgado Johansson, och ytterligare ribbträffar från båda lagen kunde Pixbo ta ledningen när klockan stod 6.01. Kort därefter utökade de ledningen med 1-3. Efter det satte Thorengruppen hög press och målchanserna haglade. Ett starkt målvaktsspel från Pixbo satte stopp för TTGs försök, fram till att det var 3 sekunder kvar av perioden och Ellinor Berling gjorde 2-3.

Thorengruppen fortsatte styra matchen i tredje perioden och redan 1.37 gjorde Oona Kauppi 3-3. Tvillingsystern Veera Kauppi var inte långt efter med ett mål, 7.52 gjorde hon 4-3 och därmed hade TTG vänt matchen. 14.46 satte Veera Kauppi ännu ett mål. Matchens spänningsnivå nådde nya höjder när sista perioden började gå mot sitt slut, Pixbo tog ut sin målvakt och de gjorde 5-4 med 43 sekunder kvar. Thorengruppen höll emot och satte hög press fram till slutsignalen, som innebar att laget tog sitt första SM-guld. Genom att vända matchen visade laget, som de gjort så många gånger tidigare under grundserien och slutspelet, att de är värda titeln "Svenska mästare".

Sofia Joelsson utsågs till matchens lirare efter att ha assisterat 4 av TTGs 5 mål. Hightlights från matchen och glädjescener efter vinsten går att se HÄR.

Målskyttar TTG: Veera Kauppi 2, Oona Kauppi, Ellinor Berling, Cornelia Fjellstedt

Team Thorengruppen - Pixbo Wallenstam 5-4 (Skott: 22-18)