Söndag
11 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Tisdag
20 Dec 1 match
Onsdag
28 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 2 matcher
Torsdag
16 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Fredag
24 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher

Hagert stannar: "Känner ett stort ansvar"

30 mars 2018 18:33
Silly Season

På Långfredagen händer väl inget kul? Jodå - nu har en viktig pusselbit fallit på plats i Team ThorenGruppens lagbygge. Mathias Hagert är klar för ännu ett år. – Jag känner ett stort ansvar att vara med och starta en ny resa med TTG, säger han.


Team ThorenGruppens viktiga lagbygge går vidare. I dag - på självaste Långfredagen - kan vi presentera att den rutinerade backen Mathias Hagert förlänger sitt kontrakt med TTG med ytterligare en säsong.

– Efter att ha lagt ihop alla plus och minus så kan jag konstatera att jag trivs jättebra i staden och jag trivs jättebra med jobbet på ThorenGruppen. Jag har många kompisar här uppe och det finns både en fart och ett lugn som jag gillar. Jag trivs också väldigt bra i laget och känner att när jag nu var en av killarna som spelade ur laget så vill jag verkligen försöka bidra till att vi tar oss upp igen, säger Hagert.

I och med denna signering kommer han gå in på sin tredje säsong i Umeå och TTG.

– När jag flyttade upp så tänkte jag mest att det skulle bli kul att få satsa på sin innebandy och att jag skulle få ge det en ordentlig chans. För förutsättningarna är mycket bättre här om man jämför med i stockholm. Här får man sin fulla chans att satsa på den sport som man gillar, säger han.

**I Umeå finns ju också IBK Dalen och SSL - var det ett alternativ för dig? **

– SSL är alltid SSL och Dalen var ett alternativ, men jag kände att mitt första mål var att komma överens med ThorenGruppen. Jag känner också ett stort ansvar att få vara med och bygga en ny resa med ThorenGruppen tillbaka mot SSL, säger han.

Mathias Hagert har hunnit fylla 31 år och har funnits med inom innebandyn länge. Men motivationen är fortsatt på topp och han ser fram emot att ta en stor roll i Daniel Jernbergs och sportchefernas lagbygge.

– Till att börja med har jag en stor tro på tränaren Daniel Jernberg och även det lag som vi har just nu. För egen del så kommer jag vara med och bidra med den trygghet som behövs. Jag har spelat länge nu och har hunnit vara med om en hel del. Jag vill vara en spelare och person som övriga i laget kan ta rygg på, säger han med fullt fokus i rösten.

Bakom kulisserna jobbas det fortfarande stenhårt kring laget och det kommer att släppas en hel del nyheter inom kort. En grej vi redan nu kan hinta om är att det kommer bli en storsatsning på sommarträningen.

– Det kommer att bli magiskt. Vår mentalitet för nästa år är självklar och det är att vi ska vara ett topplag. Satsningen på fysen som föreningen gör nu är något som motiverar mig att köra vidare. Vi menar allvar med att vi vill vara en elitförening och vi ska bygga från början, fastslår han.

Hagert är känd som en passningsspelare i första hand men mot slutet av förra säsongen började han plötsligt skjuta. Han lovar nu att fortsätta på den inslagna vägen.

– Alla har tjatat på mig i 17 år att jag ska börja skjuta, så har jag faktiskt lovat mig själv att ta tag i det där nu. Jag har satt som mål att göra 10 kassar nästa säsong och det är väl mer än jag gjort totalt sett tidigare, skrattar han.

Sportchef Janne Lundquist är mycket belåten över att Hagert skrivit på.

– I mina ögon kommer Mathias Hagert vara en av Allsvenskans absolut bästa backar om inte den bästa. Likt fallet med Daniel Hernandez så lyckas vi här vinna dragkampen om en mycket duktig och attraktiv spelare. Han är ett proffs till 100 % som övriga spelare kan ta rygg på. Det här känns helt enkelt kanonbra, säger Lundquist.