Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Wibron redo för Finland i VM

30 november 2021 14:33

22-3 mot Slovakien. 20-0 mot Tyskland. Thorengruppens fem VM-svenskor har fått en mjukstart – men i kväll väntar gruppfinal mot Finland, med tre lagkompisar från klubblaget. -Det är nu VM börjar på allvar, säger Emelie Wibron.


42–3 i målskillnad talar sitt tydliga språk. Sverige har verkligen inte behövt förta sig i VM-inledningen. Thorengruppens Emelie Wibron gör sin sjätte (!) VM-turnering och tillstår att det är de kommande matcherna hon väntat på.

-Det har varit skönt att få stora segrar men nu är man verkligen laddad att få spela tuffare matcher.

I kväll, matchstart 16.55, väntar ärkerivalen Finland som ju har tre Thorengruppenspelare i My Kippilä, Veera Kauppi och Oona Kauppi. Finland har inlett VM med 15-0-seger mot Tyskland och 7-2 mot Slovakien. Det har dock inte varit någon kontakt mellan Thorenkompisarna under VM.

-Nej, vi får mötas på planen i stället!, säger Emelie och skrattar.

Sverige slog Finland med hela 10–2 i Euro Floorball Tour tidigare i höstas. Men vis av erfarenheten vet Wibron att man inte ska lägga alltför stor vikt vid den segern.

-Jag tycker alltid att det är så att vi kan vinna landskamper stort mot Finland under hösten men när det sedan väl gäller i avgörande matcher i VM så presterar Finland alltid på topp. Men det ska bli kul att få möta dem i gruppspelet. Jag ser Finland som vår största utmanare och drömmen är ju att få möta dem i finalen sen också.

Emelie Wibron har inlett med sju mål på två matcher i VM. Hon klättrar dessutom på listan över den svenska damspelare som gjort flest landskamper. Spelar hon samtliga matcher i VM så går hon om rekordinnehavaren Isabell Krantz (110 landskamper) i statistiken.

-Individuellt har det känts helt okej i VM-starten. Men jag har sett fram emot att få möta Finland och få lite mer öppna matchbilder som det blir i slutspelet, säger Emelie.

Noterbart är att Thorengruppens Sofia Joelsson utgick på grund av en skada i den andra gruppspelsmatchen mot Tyskland. Hon spelar inte i gruppavslutningen mot Finland.