Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 2 matcher
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Lördag
03 Dec 2 matcher
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Tisdag
20 Dec 1 match
Onsdag
28 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match

Axel Hjälm inför Cupderbyt

18 oktober 2022 11:14

Han stod för fyra poäng i den första åttondelsfinalen mot IBK Dalen som slutade 6-6. Nu laddar Axel Hjälm för returen.

  • Det blir som en final. Det är kul med så viktiga matcher så tidigt på säsongen, säger han.

I mitten av tredje perioden i den första åttondelsfinalen mot Dalen var Thorengruppen nere för räkning och låg under med 2-5. Men Thorengruppen lyckades rädda ett kryss och Axel Hjälm hade en av huvudrollerna i vändningen. Han assisterade först till Måns Höglins 5-6-mål efter 19.13 och satte sedan själv 6-6, på pass från Höglin, med bara tio sekunder kvar att spela.

Jag hade väl en bra kväll, konstaterar Hjälm om sina fyra poäng i matchen. Den matchen var då ett steg i rätt riktning, jämfört med de matcher vi hade spelat tidigare. Det ska bli kul att spela ikväll och vi hoppas på mycket publik som livar upp stämningen.

Vad säger du om Dalen som lag i år?

Det är ett tufft lag att möta men det brukar bli roliga matcher och vi har en ganska bra känsla mot Dalen. De har tappat flera namnstarka spelare men som vanligt hittar de nya spelare som levererar. De har ju också några kulturbärare som varit med i många år.

Axel Hjälm fick sitt stora genombrott i SSL i fjol då han snittade två poäng per match och landade på 52 poäng (40+12) på 26 matcher. I år har han gjort nio poäng på sex SSL-matcher i ett Team Thorengruppen som ännu letar det naturliga stämmet i totalen.

Det har gått upp och ner men känts helt okej för mig personligen. Jag har kanske inte gjort lika mycket poäng som i fjol men jag kommer till många lägen och får börja trycka dit bollarna, säger han och fortsätter:

I de senaste matcherna har vi gjort lite bättre insatser, viljan att vinna varje duell och kamp har varit bättre så vi börjar komma upp lite mer i nivå. Det blev stora siffror mot Storvreta senast men det speglade inte riktigt matchen.

Vad blir viktigt mot Dalen i kväll?

Att inte bli fast i deras press som de gärna sätter och att hitta effektiviteten. Sedan ska vi inte låta dem spela så mycket med boll som de fick göra senast.

Hur viktig är svenska cupen för er?

Serien är nog prioritet men det är klart man vill gå vidare och spela så många matcher som möjligt. Det är också kul med så viktiga matcher så tidigt på säsongen, säger Axel Hjälm inför åttondelsfinalreturen i kväll.

Noterbart att...

  • Gabriel Ehrol, Vidar Mårtensson och Jonas Landström inte är tillgängliga för spel i Thorengruppen. I övrigt är alla tillgängliga, inklusive Jonas Svahn som stod över SSL-matchen mot Storvreta.
  • vinnaren mellan Thorengruppen-Dalen möter vinnaren mellan Falun-Gävle i kvartsfinal. Falun vann den första åttondelsfinalen med 9-5. Returen spelas på onsdag i Falun.
  • kvartsfinalerna spelas den 23 och 30 november.
  • finalen i svenska cupen spelas i en match, den 23 februari

Biljetter till matchen hittar ni här