Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Ny roll för Christoffer Suominen i TTG!

8 juni 2021 13:00

Spel- och spelarutvecklingsansvarig för Team Thorengruppen kombinerat med en nyckelroll i Umeå Västras satsning mot damernas SSL. SM-guldtränaren Christoffer Suominen får parallella roller de kommande säsong, roller som passar den nyblivna familjefadern bra. 
"Jag älskar att stå i båset och har inga ambitioner på att ge upp min coachingkarriär, men där jag är just nu i livet passar de här uppdragen mig perfekt", säger Suominen.


Christoffer Suominen förde Thorengruppens damer till SM-guld i våras men aviserade kort därefter att han inte vill fortsätta som huvudansvarig för damerna. Nu är det dock klart att han blir kvar i innebandyns huvudstad i ytterligare ett år då Team Thorengruppen i samarbete med Umeå Västra har skräddarsytt ett upplägg som lockade till en fortsättning.

Suominen blir utvecklingsansvarig och chefsarkitekt för spelmodellen i Thorengruppens seniorlag samt för damföreningen Umeå Västra, där siktet är inställt mot SSL. Gemensamt för uppdragen är även att Christoffer ska hålla i individuella innebandypass samt ansvara för analys och scouting av motståndare.

-Christoffer har en fantastisk innebandykompetens och är som klippt och skuren för de här uppdragen. Vi vet att han trivs i båset men just nu passar detta honom bra. Det finns få tränare med samma ambitioner och driv som Christoffer, så vi är oerhört nöjda att kunnat sy ihop denna lösning för kommande säsong, säger Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström.

-Med Christoffer i organisationen kan vi höja ribban på verksamheten samtidigt som vi fullt ut kan likställa förutsättningarna för föreningens alla träningsgrupper. Vi har en härlig grupp om 70 ambitiösa och träningsflitiga spelare som nu Christoffer ska hjälpa till att lyfta till nästa nivå, säger Umeå Västras klubbchef Johan Åsberg.

Christoffer Suominen ser fram emot sina nya uppdrag.

-Vi har precis blivit föräldrar för första gången och när föreningarna presenterade en heltidslösning så passade det här bra för kommande säsong. Jag kommer att fortsätta att arbeta hårt för att utvecklas som tränare och hoppas att kommande säsong ska bidra till det.