Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Torsdag
30 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
22 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Fredag
12 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match

Fabian Karlstén om herrarnas framtåg i Svenska cupen

6 september 2021 16:20

I söndags avrundades omgång 2 av Svenska cupen när Team Thorengruppens herrar mötte Gamla stan IBK och gick ur matchen som segrare. Sammantaget med fredagens vinst mot samma lag innebär det att TTG nu är klara för omgång 3. Motståndet är IBK Dalen och första matchen går av stapeln redan tisdag 7/9. Tränaren Fabian Karlstén delar med sig av tankar om spelade och kommande matcher samt motstånd.


I omgång 2 av Svenska cupen spelades 2 matcher mot Gamla stan IBK, varav den första resulterade i 10-4 och den andra 16-4 till Thorengruppens fördel. Tränare Fabian Karlstén menar att resultatet stämmer överens med de förväntningar laget hade på matcherna innan och han är nöjd med hur laget arbetade mot de mål de satt upp.

-Vi ville spela med hög intensitet utan boll och försöka sätta fast dom högt upp i banan. Då detta är rätt färskt för oss inför matcherna så tycker jag ändå utfallet med denna typen av spel blev bra, säger Karlstén.

Målskillnaden på 26-8 anser Karlstén beskriver nivåskillnaden mellan lagen bra, men han menar också att Gamla stan gjorde en bra insats.

-De är ett kontringsstarkt lag och krigade heroiskt, de förtjänade de 8 målen de gör på oss.

Ur matcherna mot Gamla stan kan TTG ta med sig en del lärdomar. Karlstén menar att spelet med boll stundtals är väldigt starkt, även om det är en bit kvar innan de är helt nöjda. Han höjer även lagets nya fystränare, Lasse Bergström.

-Vi tar med oss att vi är väldigt bra fysiskt tränade denna säsong, han har gjort ett väldigt bra jobb.

Redan på tisdag 7/9 är det dags för omgång 3 av Svenska cupen och motståndet är inga mindre än Umeålaget IBK Dalen. För ett antal veckor sedan möttes de två lagen i en DM-final där Thorengruppen klev av planen som segrare.

-Då tycker jag att vi är många nivåer bättre än Dalen. Vi släpper bara in ett mål i 5 mot 5-spelet och det tycker jag säger rätt mycket.

Karlstén ser kommande möten som två utmärkta genrep inför stundande seriepremiär.

-I DM-finalen saknade Dalen några spelare, förhoppningsvis har de full trupp nu så vi får en rejäl värdemätare.

Stämningen i laget sägs vara på topp och inför matcherna mot Dalen har Karlstén en tydlig bild om vad som krävs för att TTG ska gå ur omgång 3 som segrare.

-Vi ska fortsätta sätta vårt försvar, vara envisa i duellspelet och spela med hög intensitet. Vi ska ha bra fart i bollen och vara giriga runt deras mål.

Första matchen går av stapeln klockan 18.30 tisdag 7/9 i Umeå Energi Arena. Länk till att köpa biljetter går att hitta i detta Facebook-evenemang.