Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 2 matcher
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Lördag
03 Dec 2 matcher

Sandra Boric Svärd förlänger med Team Thorengruppen

15 september 2022 09:50

Hon har bott i Umeå i sju år. Nu väntar en ny säsong med Thorengruppen - och en ny utmaning utanför planen för Sandra Boric Svärd.

  • Jag har fått jobb på ambulansen som sjuksköterska så det blir en liten omställning att få ihop jobbet med innebandyn, säger den 23-åriga landslagsbacken som inför den stundande säsongen skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

Sandra Boric Svärd kan börja skriva in "rutinerad SSL-back" på sitt cv. Hon debuterade i högstaserien 2018 med Iksu och kliver nu in i sin femte säsong i SSL. Hon har dessutom redan tre SM-guld och ett VM-guld på meritlistan, så det är en erfaren 23-åring som ser fram emot den nya säsong med Thorengruppen.

  • Vi är bra förberedda i år även om vi vet att det är många lag som vill bryta vår SM-guldsvit. Vi har fått in några spetsspelare till och min magkänsla säger att vi bli lite starkare och jämnare i år, säger hon. Sandra blev klar med sina sjuksköterskestudier i våras och jobbar nu heltid på ambulansen. En omställning efter de lite tidsmässigt mer flexibla studieåren.
  • Jag jobbar ganska mycket nattpass för att få ihop det så det gäller verkligen att vara noggrann med återhämtning, kost och allt det där. Det är en helt annan sak att få ihop en elitsatsning med ett jobb, men det känns bra så här långt, säger hon. Förra säsongen var fullspäckad - och lyckad! - för Sandra som var en del av Sveriges VM-guldlag och därmed var en av spelarna i Thorengruppen som vann en trippel; VM, SM och svenska cupen.
  • Det var en häftig och svårtoppad säsong med väldigt mycket innebandy, jag var nästan lite trött på slutet, säger Sandra som inte sticker under stol med att Thorengruppen vill försvara sina titlar i år och lägga en Europatitel till samlingen.
  • Målsättningen är att ta ett SM-guld och vinna Champions cup också. För min egen del så vill jag höja min lägstanivå och bli lite bättre i mina värderingar med och utan boll, säger Sandra som förra säsongen gjorde sin poängmässigt bästa säsong i SSL med 21 poäng på 24 grundseriematcher. Vilka ser du som främsta utmanare till SM-guldet den här säsongen?
  • Pixbo tillhör alltid favoriterna även om de har tappat lite spelare i år. Rönnby har värvat in en del rutin och kanske att Falun kan vara med där uppe. De steppade upp mot slutet i fjol, vann mot Pixbo och var bara ett mål från semifinal. Ni möter Nacka i premiären - vad blir nycklarna för att vinna den matchen?
  • Vi förlorade ju senste mötet med Nacka (5-6 förra säsongen) så vi är extra taggade nu. Det blir viktigt att vi hittar en balans i vårt anfallsspel, vårdar bollen och värderar lägena. Nacka är effektiva i sina spelvändningar och kontringar, så där måste vi sätta stopp. Sportchefen Jocke Sjöström är så nöjd över att Sandra Boric Svärd blir Thorengruppen trogen en säsong till.
  • Sandra är en världsback både offensivt och defensivt där hon framförallt utvecklat offensiven på senare tid. Hon är dessutom en fantastisk energi- och glädjespridare som höjer laget både på och utanför planen.