Söndag
25 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Fredag
20 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 2 matcher
Tisdag
08 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 2 matcher
Söndag
13 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 2 matcher
Lördag
09 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match

Lovande start på säsongen för damerna

9 september 2019 15:35
Dam

Med flertalet segrar där DM-semifinalvinsten mot IBK Dalen är utmärkande går Thorengruppens damer mot en spännande säsong. Läs vad tränare Christoffer Suominen har för tankar om säsongsinledningen.


Först och främst, hur har säsongsupptakten varit med träning, ny ledarstab och nya spelare?

-> Säsongsupptakten har absolut varit positiv. Många nya ansikten och ett fantastiskt engagemang från både spelare och ledare, vilket lovar gott inför framtiden. Verksamhetsmässigt så har vi startat en process, där vi vill skapa en unik utvecklingsmiljö som främjar både kollektiv och individuell utveckling. Steg ett i denna riktning innebär att skapa en träningskultur där spelare och ledare tillsammans skapar en högre kravnivå när det gäller träningsfrekvens, gruppdynamik och vinnarattityd.

En för dig helt ny trupp med spelare, hur är känslan när ni nu är någon vecka bort från seriestart?

-> Övervägande positiv känsla, givetvis. Laget känns taggat och har en arbetsetik som känns oerhört elitmässig. Det blir en viktig faktor för oss i ledarstaben att förvalta och förstärka den attityden under säsongen. När det gäller ledarstaben så känns den också harmonisk och att vi verkligen kompletterar varandra med olika spetsegenskaper.

Ni har redan hunnit slå ut IBK Dalen i DM-semifinal och varit obesegrade i de fyra träningsmatcherna ni spelade i Scandic Cup. Allt verkar lovande inför seriestarten mot RIG Umeå den 20 september?

-> Vi följer planen som vi lagt hittills. Som alltid är det svårt att analysera försäsongsresultat, men med det sagt så har vi ändå fått en del positiva svar under den inledande fasen. Sedan vill man, som tränare, alltid ha mer till att slipa på detaljer innan seriestart, men det är nog bra att vi närmar oss skarpt läge och att serien rullar igång. Vår målsättning är att utvecklas både spel- och gruppmässigt under säsongen.