Söndag
03 Nov 2 matcher
Lördag
09 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 2 matcher
Söndag
01 Dec 2 matcher
Lördag
14 Dec 1 match
Måndag
16 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 2 matcher
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 2 matcher
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 2 matcher
Lördag
22 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 2 matcher
Söndag
15 Mar 2 matcher

Lovande start på säsongen för damerna

9 september 2019 15:35
Dam

Med flertalet segrar där DM-semifinalvinsten mot IBK Dalen är utmärkande går Thorengruppens damer mot en spännande säsong. Läs vad tränare Christoffer Suominen har för tankar om säsongsinledningen.


Först och främst, hur har säsongsupptakten varit med träning, ny ledarstab och nya spelare?

-> Säsongsupptakten har absolut varit positiv. Många nya ansikten och ett fantastiskt engagemang från både spelare och ledare, vilket lovar gott inför framtiden. Verksamhetsmässigt så har vi startat en process, där vi vill skapa en unik utvecklingsmiljö som främjar både kollektiv och individuell utveckling. Steg ett i denna riktning innebär att skapa en träningskultur där spelare och ledare tillsammans skapar en högre kravnivå när det gäller träningsfrekvens, gruppdynamik och vinnarattityd.

En för dig helt ny trupp med spelare, hur är känslan när ni nu är någon vecka bort från seriestart?

-> Övervägande positiv känsla, givetvis. Laget känns taggat och har en arbetsetik som känns oerhört elitmässig. Det blir en viktig faktor för oss i ledarstaben att förvalta och förstärka den attityden under säsongen. När det gäller ledarstaben så känns den också harmonisk och att vi verkligen kompletterar varandra med olika spetsegenskaper.

Ni har redan hunnit slå ut IBK Dalen i DM-semifinal och varit obesegrade i de fyra träningsmatcherna ni spelade i Scandic Cup. Allt verkar lovande inför seriestarten mot RIG Umeå den 20 september?

-> Vi följer planen som vi lagt hittills. Som alltid är det svårt att analysera försäsongsresultat, men med det sagt så har vi ändå fått en del positiva svar under den inledande fasen. Sedan vill man, som tränare, alltid ha mer till att slipa på detaljer innan seriestart, men det är nog bra att vi närmar oss skarpt läge och att serien rullar igång. Vår målsättning är att utvecklas både spel- och gruppmässigt under säsongen.