Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Viström inför semi: "Det blir alltid roliga matcher mot Mora!"

7 april 2021 08:00

Efter en lyckad kvartsfinalserie där Team Thorengruppen gick ur som segrare efter tre spelade matcher är det nu dags för semifinal mot KAIS Mora. Maja Viström ser fram emot semifinalserien och förväntar sig roliga och intensiva matcher.


På torsdag spelar Team Thorengruppen den första matchen i semifinalserien mot KAIS Mora på hemmaplan i Umeå. Maja Viström, tillsammans med resten av laget, ser fram emot att serien ska dra igång.

-Jag tycker att vi har en bra känsla i laget, vi är väldigt taggade och ser fram emot att möta Mora. Det blir alltid roliga matcher mot dem!

Med en kvartsfinalserie mot Malmö i bagaget tar laget en del erfarenheter med sig. Serien stängdes på snabbast möjliga sätt när Thorengruppen vann tre raka matcher, men det hann bli spännande när den andra matchen fick avgöras på straffläggning. Den ser Viström speciellt som en bra lärdom för laget.

-Jag tror att den här kvartsfinalserien, och inte minst matchen borta mot Malmö, var otroligt viktig för oss. Vi presterade långt ifrån max den matchen men på något sätt hittar vi en väg att vinna ändå, och det tycker jag visar på en enorm styrka och är något vi verkligen ska ta med oss.

Just straffläggningen har gett laget ännu mer fördelar, menar Viström.

-Det är alltid nyttigt att få vara med när det verkligen gäller, så att det till slut gick till straffar tror jag bara gynnar oss i slutändan.

Tack vare den snabba avslutningen på kvartsfinalserien har Thorengruppen haft några dagars uppehåll, vilket har gett dem gott om tid att flytta fokus från Malmö till Mora och ladda upp inför stundande semifinal.

-Vi har tagit vara på det oklara värdet som Umeå har bjudit på och haft lite lagaktiviteter utomhus, och även förberett oss så gott som möjligt inför det som väntar, säger Viström.

Mora slutade som femma i grundserien och är i semifinal för elfte året i rad. Att laget är vassa och bjuder på en annan typ av spel än Malmö gör att Viström menar att TTG måste göra vissa saker annorlunda i spelet denna serie.

-Vi kommer fortsätta spela vårt spel och göra det vi är bra på, men Mora är ett skickligt lag så därför kommer vissa delar anpassas för att göra det så svårt som möjligt för dem.

Viström själv är inte helt nöjd med sin egen prestation under kvartsfinalen men känner att formen är bättre inför semin.

-Jag höll alldeles för låg kvalitet under kvartsfinalserien, kände mig inte riktigt vän med bollen och gjorde alldeles för många misstag. Men under veckan har det känts bättre så jag hoppas kunna prestera på en högre nivå framöver.

Laget Viström kliver in i semin med beskriver hon med goda ord och lyfter bland annat lagets två målvakter Lovisa Hedin och Emelie Fällman.

-Jag tycker att vi har både en bredd och en spets. Vi har tre bra formationer som alla kan producera framåt! Sen har vi även två målvakter som håller otroligt hög klass och kommer vara viktiga för oss mot Mora.

Inför semifinalen har Viström, som tycker att det är väldigt roligt att matcherna strax drar igång, en tydlig bild av vad hon tror att serien kommer innebära.

-Jag förväntar mig att det kommer bli en serie med tighta och intensiva matcher. Det är två lag som vill spela en offensiv innebandy, så jag hoppas vi kan bjuda publiken hemma i sofforna på roliga matcher!

Första matchen i semifinalserien går av stapeln fredag 9/4 kl 20.00 i Umeå Energi Arena och går att se HÄR.