19 Apr 1 match

Damerna med full pott efter två matcher

1 februari 2021 08:00

Damerna skulle spela både en hemma- och bortamatch i helgen.

Det skulle bli ett jämnt och tight möte mellan Thorengruppen och KAIS Mora på fredagen. Lagen skulle målmässigt inte skiljas med mer än ett mål tills den tredje perioden. 2-3 efter den första perioden (TTG:s mål av Oona Kauppi och Ellinor Berling) och 3-4 efter den andra (TTG:s fullträff av Myra Aggestål) gav en spännande tredje akt. Redan efter 18 sekunder skulle 4-4 komma genom Veera Kauppi och knappa sju minuter senare skulle Sandra Svärd göra 5-4. KAIS Moras tryck mot Team Thorengruppens mål skulle inte räcka, Oona Kauppis andra mål för kvällen i öppet mål innebar seger för hemmalaget med 6-4.

Målskyttar TTG: Oona Kauppi 2, Ellinor Berling, Myra Aggestål, Sandra Svärd, Veera Kauppi.

Team Thorengruppen - KAIS Mora 6-4 (Skott: 22-16)

Helgens andra match för damerna skulle spelas bortaplan mot Lund under söndagskvällen. Det skulle visa sig bli en riktig målfest för TTG:s del. Efter en jämn första period och två backmål av Sandra Svärd och Louisa Turton var ställningen 1-2. Efter en målsnål första gav istället den andra perioden hela nio mål, två för Lund och sju för TTG. Amanda Delgado Johansson, Clara Forssén x2, Louisa Turton igen, Myra Aggestål samt Oona och Veera Kauppi blev alla målskyttar och ställningen var nu 3-9. Med ytterliggare fem TTG-mål och ett från Lund skulle matchen slutligen sluta 4-15 till TTG och Cornelia Fjellstedt skulle få göra sitt första för matchen medan Veera Kauppi och Clara Forssén skulle bli tremålsskyttar samt att Oona Kauppi, Sandra Svärd och Louisa Turton skulle bli tvåmålsskyttar.

Målskyttar TTG: Veera Kauppi 3, Clara Forssén 3, Oona Kauppi 2, Sandra Svärd 2, Louisa Turton 2, Amanda Delgado Johansson, Myra Aggestål, Cornelia Fjellstedt.

IBK Lund - Team Thorengruppen 4-15 (Skott: 11-39)