07 Apr 1 match

Herrarna tog derbyseger mot RIG Umeå

13 januari 2020 08:25

Ett derby inledde 2020 i herrarnas Allsvenskan Norra för Thorengruppen

Om damerna inledde sina perioder på ett bra sätt under helgen skulle herrarna inte göra detsamma. 0-2 var ett faktum efter 02:45 in i den första perioden för dagens bortalag RIG Umeå. Dock skulle svaret från Thorengruppen inte dröja länge, två mål av Matteus Gavatin, ett från Måns Höglin och ett av Adam Hansson gav hemmalaget ledningen med 4-2 efter de första 20 minutrarna.

I den andra perioden skulle det dock dröja endast tolv sekunder innan Höglin igen skulle slå till. Fyra minuter senare blev Gavatin även målskytt igen och 6-2 stod det på tavlan. En reducering från hemmalaget skulle falla innan 7-2 genom Daniel Hernandez skulle sätta punkt för perioden.

Den sista perioden blev en stabil resa för hemmalaget. Ett mål i powerplay genom Höglin, ett avklarat boxplay, ett mål av Hernandez igen och ett bortamål skrev årets första seger till 9-4 till Thorengruppen.

Målskyttar: Matteus Gavatin x3, Måns Höglin x3, Daniel Hernandez x2, Adam Hansson.

Thorengruppen - RIG Umeå 9-4 (Skott: 41-20)