07 Apr 1 match

Storseger för damerna och fjärde raka vinsten

18 november 2019 11:04

Kågedalen från Skellefteå gästade IKSU sport och Thorengruppen för en ny match i Allsvenskan Norra.

I matchens första period skulle det näst intill bara finnas ett lag på banan. Med 14-4 i skott och 4-0 på tavlan skulle Thorengruppen ha inlett matchen på ett storartat sätt. Agnes Plogner, Tilde Jonsson, Hanna Berglund och Emilia Dahlquist skulle alla bli målskyttar efter 20 minuter.

Berglund kunde med sitt andra för matchen sätta 5-0 och Matilda Sandgren kunde med sitt första mål se till att ledningen var hela 6-0 efter halva matchen. Det enda glädjeämnet för bortalaget var kontringen som innebar reducering och 6-1. Hemmalaget skulle se till att fortsätta sin målskörd även i den tredje perioden. Wilma Andersson kunde påpassligt vara framme vid ena stolpen och Johanna Hägglund kunde efter en utmärkt kontring göra 8-1 och sätta punkt för matchen, 15:38 in i period tre.

Målskyttar Thorengruppen: Hanna Berglund 2, Agnes Plogner, Tilde Jonsson, Emilia Dahlquist, Matilda Sandgren, Wilma Andersson, Johanna Hägglund.

Thorengruppen - Kågedalen 8-1 (Skott: 37-15)