Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Lördag
14 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Team Thorengruppens damer har tackat ja till förfrågan om SSL!

5 augusti 2020 12:15

Föreningen har tackat ja till en officiell förfrågan om spel i den svenska högstaligan kommande säsong från Svenska Innebandyförbundet.


I början av juli placerades Thorengruppen IBK, efter en överklagan till juridiska nämnden i svenska innebandyförbundet, överst på vakanslistan för spel i SSL kommande säsong. En vecka senare drog sig IKSU ur SSL och nu har Thorengruppen tackat ja till en officiell förfrågan från svenska innebandyförbundet om spel i SSL 2020/21. Därmed kan föreningen officiellt ta sats mot högsta serien även på damsidan. Team Thorengruppens herrar är ju också nykomlingar i SSL.

-> Vi har jobbat med två parallella spår en tid för damerna och nu kan vi äntligen på allvar sjösätta SSL-spåret för kommande säsong, och det gällande allt från det sportsliga till det ekonomiska och organisatoriska. Det känns givetvis roligt, utmanande och grymt inspirerande att ha ett SSL-lag både på dam- och herrsidan, säger klubbchefen Tomas Hugosson Wallgren.

Sportchefen Jocke Sjöström har också jobbat både med en plan A och en plan B i sommar. Nu kan han formalisera plan A, där det just nu handlar mycket om att sätta ihop en slagkraftig trupp för spel i högstaligan – och mer därtill.

-> Vi vill vara med och konkurrera om SM-guldet redan i vinter. Det är ingen hemlighet att vi för diskussioner och vill bygga truppen på tre grundpelare; spelare från Thorengruppen som var med och förde upp oss till SSL, spelare från Iksus SM-guldtrupp och ett par spelare från andra klubbar, gärna med lokal prägel, säger sportchef Sjöström och fortsätter:

-> Nu har vi fått det officiella beskedet om SSL-spel och målet är att kunna presentera nyheter kring truppen inom kort, säger han.

Vi får med andra ord anledning att återkomma med fler SSL-nyheter från Team Thorengruppen SK inom en snar framtid – snacka om ett härligt besked!