Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 2 matcher
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Lördag
03 Dec 2 matcher
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Tisdag
20 Dec 1 match
Onsdag
28 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match

Stina Callerfjord klar för TTG!

25 augusti 2021 17:30

U19-landslagsmålvakten Stina Callerfjord är klar för Thorengruppen IBK. Och hon får rivstarta säsongen på onsdag kväll med en match i svenska cupen mot sitt gamla lag, Rig Umeå. "Det känns kul att få börja det nya äventyret med att möta mitt gamla lag", säger målvaktsförvärvet.


Stina Callerfjord kommer från Mölnlycke, Göteborg, och har Pixbo Wallenstam som moderklubb. Hon kommer dock närmast från tre år på Riksinnebandygymnasiet i Umeå. I våras tillhörde hon Thorengruppen IBK på dubbellicens och tränade en del med laget. Nu tar hon steget över fullt ut då hon har skrivit på ett ettårskontrakt med de regerande svenska mästarna.

–> Det känns extremt kul. Det finns ingen bättre miljö att komma till. Det är ett jättebra lag, med bra personer och en välfungerande organisation. Det känns kul att få utmanas på varje träning.

Som målvakt kan det väl inte bli bättre än att få mota skott av stjärnor som systrarna Kauppi, Emelie Wibron och Sofia Joelsson på varje träning?

–> Det är optimalt att få spela med några av världens bästa spelare på varje träning. Det är en grym konkurrens och varje träning är verkligen lärorik, säger Stina.

Den här säsongen blir speciell för Thorengruppen då det i december väntar flytt till nybyggda Thoren Arena. Något Stina ser fram emot.

–> Det ska bli väldigt härligt att få komma in där. Vi har fått se på ritningar på hallen och det kommer att bli ett stort lyft. Det kommer att höja kvalitén ytterligare och då blir det verkligen hundraprocentigt på alla sätt.

Den 18 september spelar Thorengruppen SSL-premiär borta mot Kais Mora. Men för Stina Callerfjord drar allvaret i gång redan nu. Först väntar svenska cupen-gruppspel där Thorengruppen inleder mot Rig Umeå på onsdagskvällen (25 augusti) och sedan är den 19-åriga målvaktstalangen en av sju Thorengruppenspelare som ska spela U19-VM i Uppsala, den 1–5 september.

–> Det blir en rivstart på säsongen. Det kommer kännas lite extra i hjärtat att få möta Rig. Det blev ju en lite konstig avslutning för oss då serien stängdes ner redan i november i fjol. Vi kunde ju träna och hade det relativt bra ändå, men vi fick ju inte spela några matcher efter november. Sedan ska det bli otroligt kul att få spela U19-VM, vi har haft väldigt bra förutsättningar att komma i form inför det, säger Stina.

Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström är nöjd med värvningen av den nya målvakten.

– Det känns väldigt bra. Vi fick ju lära känna henne under våren då hon var med som back-up på dubbellicens. Hon har stor potential och är en rörlig målvakt som är extremt snabb och väldigt träningsvillig, säger han.

Förutom Rig Umeå (25 augusti 19.30) så möter Thorengruppen Örnsköldsvik (27 augusti 18.00) och IBK Dalen (29 augusti 15.30) i gruppspelet i svenska cupen. Fotnot: Följande sju Thorengruppenspelare är uttagna till U19-VM; Maja Viström, Mathilda Ekenlinde, Moa Johansson, Nellie Öhgren, Nora Hedlund, Nora Parkle, Stina Callerfjord.

Matcherna ses antingen live på plats i Umeå Energi Arena eller på Aftonbladet Plus (ej fredagens match).