Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Frågestund med Johan "Lingon" Lindgren inför seriepremiären

16 september 2022 14:35

10 frågor till Johan Lindgren inför herrarnas premiär mot AIK Team Thorengruppen inleder Svenska superligan borta mot nykomlingen AIK på fredag kväll, 19.30. Vi ställde tio frågor till tränaren Johan "Lingon" Lindgren inför den stundande säsongspremiären.


  • Hej, Johan. Hur har försäsongen varit? Den har varit bra. Det är alltid svårt att veta var man står inför en premiär. Vi har inte mött så mycket SSL-motstånd på försäsongen, men det känns ändå bra. Alla spelare har fått visa upp sig och vi har sett olika formationer, så det har varit bra.

  • Vilken är er målsättning i år? Att gå till slutspel. Vi var ju bara en poäng i från i fjol och det känns som att vi har goda möjligheter att bättre den positionen i år.

  • Vilka blir nycklarna för att nå ert mål? En del är att vi verkligen lägger ner arbetsinsatsen i varje match och inte tummar på något, för vi märkte att det blev tufft i matcher där vi inte tog jobbet i fjol. Men känslan är att grundnivån är högre i år. Förutom stora delar av semifinalen i Scandic Cup mot SPV så har vi inte varit riktigt riktigt bra i någon match, men trots att känslan varit att vi haft några växlar till att lägga i så har vi ändå vunnit matcherna.

  • Ni pratar om att höja er lägstanivå i år - hur gör ni det rent konkret? Mycket av grunden till det har lagts i sommar. Vi har bättre testresultat än tidigare och vi har tagit steg fysiskt vilket gör att spelarna orkar hålla fokus bättre och orkar ta jobbet i delar av matcher när det känns lite tungt. Sen kommer det att komma schaktningar i matcher, det gör det för alla lag, men de ska vara så korta som möjligt och vi ska ha en plan för hur vi tar oss ur såna grejer. Jag tror att vi rent taktiskt kan förändra grejer som gör att vi tar oss ur sådana perioder i matcher, vilket vi inte gjorde i fjol.

  • AIK väntar i premiären. Hur ser du på den uppgiften? Det blir jättetufft. De har gjort bra resultat på försäsongen och rullat runt på mycket folk. Sen är det alltid tufft att möta en nykomling i första omgången. Men vi känns väldigt taggade och om vi kommer upp och är där så måste de göra en jättebra match för att skaka oss.

  • Hur ser det ut i truppen inför premiären? Tyvärr fick Vidar Mårtensson en spricka i fingret under Scandic cup så han missar matchen. Filip Norman har varit sjuk i veckan så han åker inte med. Sedan är det tufft att vi måste vi lämna fyra bra spelare hemma som annars kunde ha spelat matchen. Men vi har ett tajt schema under hösten och vi kommer att behöva alla spelare och en bred trupp.

  • Hur känns det att serien drar i gång nu då? Extremt roligt!

  • 3 snabba frågor

  • Vilket lag vinner SM-guld? Jag tror Falun tar det igen.

  • Vilka ser du som främsta utmanarna? Kalmarsund och Växjö.

  • Vem vinner poängligan i SSL? Svårt fråga. Jag tror att det är dags att växla bort Alexander Galante Carlström från tronen, Oskar Weissbach från Pixbo kan vara ett bra alternativ.