Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Daniel Hernandez uttagen till landslaget

14 januari 2022 18:13

Han har stått för en stark säsong. Nu är Team ThorenGruppens Daniel Hernandez uttagen i landslaget. -Otroligt roligt. Det var inget jag hade räknat med, säger Daniel.


28-årige Daniel Hernandez har bjudit på många trollkonster under sina år i Team ThorenGruppen. Men den här säsongen har han visat att han tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling då han noterats för 22 poäng (12+13) på 13 matcher. -Det största skillnaden på mig i dag jämfört med när jag kom till Team ThorenGruppen (2016) är den fysiska biten. Den har jag utvecklat extremt mycket. Sen spelar jag med ett annat lugn i dag och överlag flyter det på bättre för mig, säger Hernandez.

Nu har han fått ett härligt kvitto på sina prestationer i form av en landslagsuttagning till VM-kvalet i Polen den 3-6 februari (det har ännu inte kommit några coronabesked om VM-kvalet). -Det var som sagt otroligt roligt. Nordén (Niklas, förbundskapten) sa att han hade sett mig sedan U19-tiden och haft koll på mig. Sedan tyckte de att jag presterar jämnare och bättre nu, säger Hernandez som ser fram emot att få visa upp sig i landslagströjan.

-Målsättningen är att få spela. Vi möter kanske inga toppnationer direkt (Ryssland, Ungern och Frankrike) men jag ska gå in och göra det förbundskaptenerna vill att jag ska göra. Jag kommer inte åka dit och be om ursäkt för mig, de har väl tagit ut mig för att jag spelat mitt spel och det vill jag göra även nu.

-Team ThorenGruppen har fått två matcher uppskjutna på grund av corona efter årsskiftet och senaste matchen spelades borta mot Djurgården den 29 december. På söndag väntar Hagunda på bortaplan och Daniel Hernandez är inställd på en jämnare drabbning än när lagen möttes i Umeå, då Team ThorenGruppen vann med 10-5. -Då kändes det som att vi var tio steg bättre, jag tror det blir en helt annan matchbild. Nu har Hagunda kommit in i SSL och det gäller verkligen att vi spelar vårt spel, jobbar hårt och utnyttjar det vi är lite bättre på.

Team ThorenGruppen ligger just nu åtta på 23 poäng i den haltande men superjämna SSL-tabellen. Det är exempelvis bara sex poäng upp till Dalen, som spelat två matcher mer, på tredjeplats. Offensiva Team ThorenGruppen är, trots att flera lag spelat fler matcher, med sina 97 mål fortfarande det lag som gjort flest mål i serien – men fokus inför söndagen är framförallt på lagarbetet. -Under uppehållet har vi pratat mycket om att gå tillbaka till grunderna och kämpa mer som ett lag. Gör vi bara det så kommer vi gå långt. Det är det ju kul att det är så jämnt. Vi har alltid legat i botten tidigare då vi spelat i SSL och det är ju mycket roligare att kriga om en slutspelsplats, säger Daniel Hernandez, Team ThorenGruppens purfärske landslagsman.