Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 2 matcher
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Måndag
24 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 2 matcher
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Fredag
11 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 2 matcher
Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 2 matcher
Torsdag
24 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher

Daniel Hernandez uttagen till landslaget

14 januari 2022 18:13

Han har stått för en stark säsong. Nu är Team ThorenGruppens Daniel Hernandez uttagen i landslaget. -Otroligt roligt. Det var inget jag hade räknat med, säger Daniel.


28-årige Daniel Hernandez har bjudit på många trollkonster under sina år i Team ThorenGruppen. Men den här säsongen har han visat att han tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling då han noterats för 22 poäng (12+13) på 13 matcher. -Det största skillnaden på mig i dag jämfört med när jag kom till Team ThorenGruppen (2016) är den fysiska biten. Den har jag utvecklat extremt mycket. Sen spelar jag med ett annat lugn i dag och överlag flyter det på bättre för mig, säger Hernandez.

Nu har han fått ett härligt kvitto på sina prestationer i form av en landslagsuttagning till VM-kvalet i Polen den 3-6 februari (det har ännu inte kommit några coronabesked om VM-kvalet). -Det var som sagt otroligt roligt. Nordén (Niklas, förbundskapten) sa att han hade sett mig sedan U19-tiden och haft koll på mig. Sedan tyckte de att jag presterar jämnare och bättre nu, säger Hernandez som ser fram emot att få visa upp sig i landslagströjan.

-Målsättningen är att få spela. Vi möter kanske inga toppnationer direkt (Ryssland, Ungern och Frankrike) men jag ska gå in och göra det förbundskaptenerna vill att jag ska göra. Jag kommer inte åka dit och be om ursäkt för mig, de har väl tagit ut mig för att jag spelat mitt spel och det vill jag göra även nu.

-Team ThorenGruppen har fått två matcher uppskjutna på grund av corona efter årsskiftet och senaste matchen spelades borta mot Djurgården den 29 december. På söndag väntar Hagunda på bortaplan och Daniel Hernandez är inställd på en jämnare drabbning än när lagen möttes i Umeå, då Team ThorenGruppen vann med 10-5. -Då kändes det som att vi var tio steg bättre, jag tror det blir en helt annan matchbild. Nu har Hagunda kommit in i SSL och det gäller verkligen att vi spelar vårt spel, jobbar hårt och utnyttjar det vi är lite bättre på.

Team ThorenGruppen ligger just nu åtta på 23 poäng i den haltande men superjämna SSL-tabellen. Det är exempelvis bara sex poäng upp till Dalen, som spelat två matcher mer, på tredjeplats. Offensiva Team ThorenGruppen är, trots att flera lag spelat fler matcher, med sina 97 mål fortfarande det lag som gjort flest mål i serien – men fokus inför söndagen är framförallt på lagarbetet. -Under uppehållet har vi pratat mycket om att gå tillbaka till grunderna och kämpa mer som ett lag. Gör vi bara det så kommer vi gå långt. Det är det ju kul att det är så jämnt. Vi har alltid legat i botten tidigare då vi spelat i SSL och det är ju mycket roligare att kriga om en slutspelsplats, säger Daniel Hernandez, Team ThorenGruppens purfärske landslagsman.