Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Albin Carlsten klar för Team ThorenGruppen

23 mars 2022 14:13

Fyra säsonger i Dalen. Nu kliver 20-årige backen Albin Carlsten över till Team ThorenGruppen SK. -Jag har sett hur ThorenGruppen gått från att vara ett ganska oklart lag till att etablera sig i SSL och börja slåss om slutspelsplatserna. Nu vill jag vara med och hjälpa föreningen till sitt första SM-slutspel, säger Albin som skrivit på ett tvåårskontrakt.


Albin Carlsten kommer från Skellefteå och landade, efter fem säsonger i pålitliga talangproducenten Gamla Stan IBK, som 17-åring i IBK Dalens verksamhet. Fyra säsonger senare känner han sig redo för en ny utmaning och valet föll på Team ThorenGruppen SK. -Tajmingen känns bra. Jag har trivts bra i Dalen och blivit vuxen där men kände att jag behövde ett miljöombyte. Det ska bli sjukt roligt att få komma till ett nytt ställe med nya arenan, få nya lagkompisar och höra nya röster, säger han. Det finns många uppsidor med

Team ThorenGruppen enligt Albin. Han har flera jämngamla kompisar i laget, som Axel Hjälm, Jonas Grahn och Hampus Öhgren och han tilltalas av spelsystemet där ThorenGruppen vill ha mycket boll och styra matcherna. -Rent offensivt så bygger det lite mer på att äga boll i offensiv zon och trötta ut motståndarna och jag tror det passar mig bättre än det rakare spel vi haft i Dalen. Thoren har ett ganska aktivt försvarsspel men inte lika aktivt som i Dalen, vilket jag också tror passar bra, säger han och fortsätter: -Det är många unga spelare i laget som den här säsongen för första gången haft bärande roller vilket vi kan bygga vidare på till nästa säsong. Det är ju också många som stannar i laget och som har kontrakt redan vilket känns som en trygghet.

Målet kommande säsong är som sagt att hjälpa Team ThorenGruppen till ett första SM-slutspel. På längre sikt har Albin alltid haft målsättningen att ta sig till landslaget, men två meniskskador har fått honom att mer fokusera på nuet än vad som ligger längre fram. -Vägen till landslaget är lång och tuff och min väg har varit lite krokig med skador och dylikt. Jag har lärt mig att man inte kan ta en enda träning för givet så varje gång jag får chans att spela innebandy eller springa i spåret så ser jag det som en möjlighet, säger Albin som den gångna säsongen noterades för 14 poäng (5+9) på 26 SSL-matcher och som totalt gjort 38 SSL-matcher och sex SM-slutspelsmatcher i karriären.

Janne Lundqvist i Team ThorenGruppens sportkommitté kommenterar nyförvärvet så här: -En jättefin värvning. Han är stor och stark och har gått framåt fantastiskt mycket. Han har spelat både i box play och PP, har ett bra skott och bra passningsspel och vi tror han kan producera ännu mer offensivt. Han är rutinerad trots sin ålder och kommer att passa perfekt in i vårt lag. Han står också med båda fötterna på jorden och slarvar inte med något, han vill verkligen göra det bra, säger Janne.