Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match

Axel Hjälm med förlängning!

30 april 2021 11:00

30 poäng på 25 matcher under debutsäsongen i SSL. Nu har Axel Hjälm bestämt sig för att stanna i Team Thorengruppen SK – trots lockrop från flera andra SSL-klubbar. "Jag trivs så bra i föreningen och med grabbarna i laget att jag vill spela vidare här", säger den 19-årige forwardstalangen.


Medelpadingen Axel Hjälm kom till Team Thorengruppen mitt under gymnasiestudierna. Han noterades för sju matcher våren 2019 och stod sedan för för 29 poäng (18+11) under sin första hela säsong i allsvenskan. Den poängfarlige forwarden följde sedan upp det med 30 poäng (19+11) den gångna säsongen i SSL.

-Jag började säsongen ganska svagt men fick jobba upp mig och på slutet kändes det bra. Det var en liten anpassningsperiod till SSL men sen höjde vi oss. Vi jobbade som ett lag hela tiden och slet för allting vilket gav resultat, säger han.

Det fanns som sagt intresse från ett flertal SSL-klubbar men nu har Timråprodukten Axel skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Team Thorengruppen.

-Jag surrade med några andra lag men jag vill stanna här. Jag tror nästa säsong kommer bli rolig och dessutom ser jag fram emot att få spela i den nya arenan, säger Axel som är en av många unga spelare i Thorengruppen.

-Ja, vi är många unga och alla vill framåt. Vi pushar på varandra och alla vill bidra med sitt. Vi säkrade ju kontraktet i år och visade att vi kunde leverera mot lagen som kom på slutspelsplats så jag tror inte det är en dum målsättning att sikta mot slutspel nästa år, säger han.

Sportchefen Jocke Sjöström är väldigt nöjd över att Axel Hjälm stannar i Team Thorengruppen i minst två säsonger till.

-Det känns extremt kul och viktigt att förlänga med ytterligare en spelare född på 2000-talet, som redan hunnit göra avtryck i SSL. Axel är en ung, ödmjuk och elitmässig sniper som med hårt jobb kommer att kunna växa ut till en riktig toppspelare i SSL, säger sportchefen och fortsätter:

-Att vi lyckas förlänga med Axel trots konkurrens från flera andra lag i ligan förstärker också känslan av att våra spelare verkligen tror på det vi håller på att bygga.