Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match

Sofia Joelsson förlänger med Team Thorengruppen

30 juli 2022 11:00

Hon har vunnit två raka SM-guld med Thorengruppen. Men Sofia Joelsson vill ha mer. Nu har hon förlängt sitt kontrakt och blir Thorengruppen trogen i två säsonger till.

  • Vi ska vinna allt igen, säger landslagsforwarden.

Sofia Joelsson firar tioårsjubileum i Umeå i år. Hösten 2012 inledde hon sina studier på Riksinnebandygymnasiet i Umeå och därefter har hon blivit kvar i stan. Hon gick över till Iksu säsongen 2015/16 och följde sedan med till Thorengruppen för två år sedan. För Sofia var det rätt givet att förlänga kontraktet med de regerande svenska mästarna.

  • Jag har väl funderat lite på annat men i slutändan var det ändå självklart att stanna i Umeå och Thorengruppen. Jag trivs bra både på och utanför plan. Jag har fått ett nytt jobb utanför innebandyn och jag är inte redo att lämna Umeå än. Vi har vunnit två raka guld och nu vill jag vara med och förlänga den sviten till tre raka, säger Joelsson som också tycker det var skönt att förlänga med två säsonger direkt.
  • Ja, då slipper jag fundera så mycket nästa år utan kan bara fokusera på innebandyn. Thorengruppen vann allt man kunde vinna den gångna säsongen och Sofia Joelsson var bättre än någonsin. Hon kom tvåa i SSL:s poängliga, bakom kedjekamraten Emelie Wibron, och noterades för 79 poäng på 26 matcher och satte därmed nytt personligt poängrekord med hela 18 poäng! I slutspelet stod hon sedan för 18 poäng på 8 matcher, även det en personlig rekordnotering. Hon var dessutom en del av det svenska VM-guldlaget, även om hon tyvärr inte kunde spela i de sista matcherna på grund av en hjärnskakning. Sofia är alltid intresserad av utveckling som innebandyspelare och är inriktad på att vässa sig ytterligare kommande säsong.
  • Jag vill utveckla mitt fysiska spel och tränar på hårt just nu för att förbättra fysiken. Förra säsongen tog jag en del steg i passningsspelet och att fördela boll och det är något jag vill fortsätta utveckla så jag kan göra båda delar, både slå assist och göra mål. Sportchefen Jocke Sjöström kommenterar Sofia Joelssons kontraktsförlängning så här:
  • Sofia har ett skott och ett målsinne som få kan mäta sig med och har en naturlig beslutsamhet i allt hon gör ute på planen. Nu börjar hon få en än bredare repertoar, i vintras gjorde hon för första gången fler assist än mål i SSL vilket ju är ett bevis på att hennes passningsspel höjts ett par snäpp. Hon har dessutom blivit extremt viktig i vår defensiv vilken är frukten av ett hårt jobb med fysiken. Det är såklart extremt skönt att en av våra absolut viktigaste spelare förlänger med två säsonger till och jag ser fram emot att se hur hon kommer att utvecklas som spelare, säger han.