Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 2 matcher
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Lördag
03 Dec 2 matcher

Måns Höglin förlänger med Team Thorengruppen

1 september 2022 17:30

Måns Höglin förlänger kontraktet med Team Thorengruppen med en säsong. Nu väntar en ny roll som center för den allroundskicklige 22-åringen.

  • Det känns kul att testa något nytt, säger Höglin.

Måns Höglin kom till Thorengruppen från Granlo 2018 och var med och förde upp laget till SSL våren 2020. Nu har han två SSL-säsonger bakom sig och börjar känna sig varm i högsta serien.

  • Ja, man är inte lika pirrig inför matcherna som man var första säsongen, konstaterar Måns. Det var inget svårt beslut att förlänga kontraktet med Thorengruppen.
  • Nej, det var ganska enkelt. Jag har ju bott här i fyra år och både Umeå och Thorengruppen känns som hemma för mig. När Måns anslöt till Thorengruppen var offensiven hans absoluta styrka. Fyra säsonger senare har han noterats för 105 poäng på 105 matcher men samtidigt fått en bredare repertoar där han utvecklats både offensivt och defensivt.
  • Jag har blivit mer allround sedan jag kom hit. Defensiven och fysiken är det som utvecklats absolut mest, säger Måns som nu ska skolas in i en ny roll som center.
  • Jag spelade center någon enstaka match förra säsongen men tanken är att jag ska byta helt nu. Det blir ett lite annat spel som center. Jag är van att stå vid mittlinjen och vänta på på kontringar, men nu är det jag som ska få upp bollen dit, säger han med ett skratt. Thorengruppen högg på en slutspelsplats i fjol och gjorde en bra säsong, men Måns var inte helt nöjd med sin egen insats och är taggad på en ny säsong.
  • Riktigt taggad! Vi har många nya spelare och det ska bli en rolig säsong. Vi har en skön grupp och vi har höga förväntningar. Ska vi gå till slutspel ska vi vinna rätt matcher och ha en jämnare nivå överlag. Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd över att Måns förlängt sitt kontrakt över kommande säsong.
  • Han kom till oss som en poängspelare och målskytt, där har han levererat i omgångar. Under åren hos oss har han haft en grym utveckling när det gäller fysiken vilket gjort att han vuxit ut till en högklassig tvåvägsspelare. Det stora genombrottet tror jag kommer denna säsong.