Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Gabriel Erol klar för Team ThorenGruppen

18 januari 2022 13:57

Han har haft ögonen på sig från flera SSL-klubbar. Nu har U19-landslagsmannen Gabriel Erol bestämt sig. Till hösten spelar den poängstarke rightarcentern SSL-innebandy med Team ThorenGruppen SK. – Vi är väldigt glada över att han valde oss. Han är en poängspelare som är väldigt bra offensivt men också en ödmjuk och hårt arbetande spelare, säger sportchefen Jocke Sjöström.


Gabriel Erol är fostrad i Kalmarklubben CL98IC och gjorde två år i Kalmarsunds ungdomsorganisation innan han flyttade till Umeå för studier på Riksinnebandygymnasiet. Han tar studenten till sommaren och stormtrivs i Umeå, där han fått lära sig att ta ansvar på egen hand. – Det har varit en berg och dal-bana de här åren. Det är lätt att säga att det är tufft att bo utan mamma och pappa men det är mycket annat som ska stämma också. Du ska få koll på rutiner med läxläsning, sömn och mat och här har jag tvingats att bli vuxen. Det har varit nyttigt och jobbigt men nu är jag så pass självständig att jag inte skulle kunna tänka mig att flytta hem till föräldrarna igen, säger han med ett skratt.

Gabriel är en eftertraktad spelartyp då han är center, rightare och ofta dyker upp i poängprotokollet. Han har stått för 22 poäng på 10 matcher i division I för Rig Umeå i år och har haft SSL-klubbarnas ögon på sig inför studenten. – Jag har varit runt och besökt lite olika klubbar men det kändes naturligt med Team ThorenGruppen hela tiden. Jag blev bra bemött från första stunden då jag provtränade och klubben ligger bra i tiden. De är väldigt framåtlutade och vill framåt i sin utveckling, precis som jag, säger Gabriel som är väldigt glad att han är överens med Team ThorenGruppen om att, med start till hösten, spela där de kommande två säsongerna.

– Det är fantastiskt häftigt att få sitt första SSL-kontrakt. Det har varit ett mål för mig väldigt länge.

Om du får beskriva dig själv som spelare – hur låter det då? – Jag är lite av en allroundspelare. Jag försöker vara väldigt delaktig i spelet, både offensivt och defensivt. Jag gillar att ha mycket boll och röra mig ganska fritt på banan, säger Gabriel som tilltalas av Team ThorenGruppens offensiva och kreativa spelidé.

– Den här säsongen har Team TeamThorenGruppen varit spelförande i många matcher och det är en sån innebandy jag gillar att spela. Sen kan du ju kolla på spelare som Hampus Öhgren och Axel Hjälm som verkligen fått blomma ut i sina roller där de får använda sin kreativitet.

Vad är din målsättning till hösten?

  • Att göra en bra försäsong och sedan komma in från start. Första delen kan bli en inkörningsperiod men sedan ser jag inget stopp. Jag vill utvecklas och spela så mycket som möjligt, säger Gabriel.