07 Apr 1 match

Damerna kvar i toppen efter ny seger

9 november 2020 12:00

Karlstad skulle trots en stark start inte ha mycket att sätta åt damerna på Umeå Energi Arena under söndagen.

Trots sex lika i skottstatistiken skulle hemmalaget Team Thorengruppen leda efter de första tjugo spelade minutrarna. Med mål av Maja Viström och Cornelia Fjellstedt stå sig stark inför period nummer två. Gästerna skulle däremot få kontakt igen, knappt tre minuter in skulle 2-1 komma. Reduceringen skulle dock hålla sig i endast två minuter då Oona Kauppi skulle sätta 3-1 och senare följas upp av mål från Sandra Svärd, Maja Viström och ett nytt Oona Kauppi-mål.

Den tredje perioden innebar en ny reducering för bortalaget till 6-2 men med tre raka Thoren-mål genom Ellinor Berling, Amanda Delgado Johansson samt Maja Viström (med sitt tredje) var segern ett faktum för serieledande Team Thorengruppen.

Målskyttar TTG: Maja Viström 3, Oona Kauppi 2, Cornelia Fjellstedt, Sandra Svärd, Ellinor Berling, Amanda Delgado Johansson

Team Thorengruppen - Karlstad 9-2 (Skott: 31-14)