Lördag
18 Feb 2 matcher
Fredag
24 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match

Tuulia Aho klar för Team Thorengruppen

3 juni 2021 09:30

Hon fick debutsäsongen i Sverige delvis förstörd på grund av corona. Nu tar 23-åriga Tuulia Aho ny sats i Thorengruppen IBK. "Jag är superglad över den här möjligheten och ser fram emot att få utvecklas här", säger forwardsförvärvet.


Tuulia Aho kommer från Tammerfors och har gott om rutin från den finska högstaligan. Säsongen 2019/20 noterades hon för 33 poäng (20+13) på 18 matcher i grundserien för sitt Koovee. Succésäsongen gav eko över till Sverige och hon skrev på för Sirius förra sommaren. Det blev 6 poäng (5+1) på 17 matcher i SSL den gångna vintern för Tuulia där säsongen delvis spolierades på grund covid-19.

-Ja, det var inte den enklaste säsongen för mig. Jag fick covid i slutet av november och kom tillbaka först i februari så det tog tre månader för mig. Därför ser jag fram emot kommande säsong och att kunna träna som vanligt igen, säger Tuulia som är fullt återställd från covid nu.

Nu väntar också en ny utmaning för den landslagsmeriterade (5 A-landskamper) finländska forwarden då hon skrivit på för regerande svenska mästarna Thorengruppen.

-Jag ser verkligen fram emot det. Jag är lite nervös men det känns fantastiskt att få chansen i ett så bra lag. Det finns så klart många bra spelare men för mig är det en chans att utvecklas och bli en bättre spelare. Jag ser fram emot att få träna och utvecklas i den här miljön, säger Tuulia som har inte mindre än tre finländska lagkamrater i laget i systrarna Oona och Veera Kauppi samt nyförvärvet My Kippilä.

-Jag har bara hört bra saker om Umeå så jag ser fram emot att flytta dit, säger hon. Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström ser fram emot att få se Tuulia Aho i mästarmiljön i Umeå.

-Det är en spännande spelare med potential. Jag tror hon kan ta ytterligare kliv i vår miljö och med våra träningsförutsättningar. Hon har provats i finska landslaget och även om hon fick förra säsongen delvis förstörd av covid så tror jag hon kan ta nya steg i vår miljö kommande säsong, säger han.