Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Torsdag
30 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
22 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Fredag
12 Nov 1 match

Tuulia Aho klar för Team Thorengruppen

3 juni 2021 09:30

Hon fick debutsäsongen i Sverige delvis förstörd på grund av corona. Nu tar 23-åriga Tuulia Aho ny sats i Thorengruppen IBK. "Jag är superglad över den här möjligheten och ser fram emot att få utvecklas här", säger forwardsförvärvet.


Tuulia Aho kommer från Tammerfors och har gott om rutin från den finska högstaligan. Säsongen 2019/20 noterades hon för 33 poäng (20+13) på 18 matcher i grundserien för sitt Koovee. Succésäsongen gav eko över till Sverige och hon skrev på för Sirius förra sommaren. Det blev 6 poäng (5+1) på 17 matcher i SSL den gångna vintern för Tuulia där säsongen delvis spolierades på grund covid-19.

-Ja, det var inte den enklaste säsongen för mig. Jag fick covid i slutet av november och kom tillbaka först i februari så det tog tre månader för mig. Därför ser jag fram emot kommande säsong och att kunna träna som vanligt igen, säger Tuulia som är fullt återställd från covid nu.

Nu väntar också en ny utmaning för den landslagsmeriterade (5 A-landskamper) finländska forwarden då hon skrivit på för regerande svenska mästarna Thorengruppen.

-Jag ser verkligen fram emot det. Jag är lite nervös men det känns fantastiskt att få chansen i ett så bra lag. Det finns så klart många bra spelare men för mig är det en chans att utvecklas och bli en bättre spelare. Jag ser fram emot att få träna och utvecklas i den här miljön, säger Tuulia som har inte mindre än tre finländska lagkamrater i laget i systrarna Oona och Veera Kauppi samt nyförvärvet My Kippilä.

-Jag har bara hört bra saker om Umeå så jag ser fram emot att flytta dit, säger hon. Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström ser fram emot att få se Tuulia Aho i mästarmiljön i Umeå.

-Det är en spännande spelare med potential. Jag tror hon kan ta ytterligare kliv i vår miljö och med våra träningsförutsättningar. Hon har provats i finska landslaget och även om hon fick förra säsongen delvis förstörd av covid så tror jag hon kan ta nya steg i vår miljö kommande säsong, säger han.