19 Apr 1 match

Herrarna med tre viktiga poäng

9 februari 2021 08:30

Fagerhult Habo kom på besök till Umeå Energi Arena.

Det skulle inte bli annat än en galen inledning av matchens första period mellan Thorengruppen och Fagerhult på måndagskvällen. Efter 31 sekunder var ställningen redan 1-1 efter Axel Hjälms ledningsmål efter sex (!) sekunder. Men perioden skulle långt ifrån vara målsnål, tvärtom. Efter hemmamål av Hjälm igen, Jonas Svahn, Jim Johansson, Hampus Öhgren, Måns Höglin och Jonas Grahn skulle den första perioden skrivas till 9-3.

Den andra perioden skulle bli desto lugnare målmässigt. Dessvärre för TTG:s del skulle bara Fagerhult synas i målprotokollet och inför den avslutande perioden hade bortalaget gett sig chansen att vara med målmässigt i matchen, en chans de skulle visa sig vilja ta. Nya mål av Svahn och Öhgren gav visserligen ställningen 11-7 men med tre raka Fagerhult mål av ställningen 11-10 med 52 sekunder kvar. Nervosisteten var nu påtaglig både hos hemma- som bortalaget. Men det skulle inte bli fler mål i matchen, TTG skulle lyckas ta sin andra trepoängare för säsongen och slutligen klättra över nedflyttningsstrecket i tabellen.

Målskyttar TTG: Jonas Svahn 3, Hampus Öhgren 2, Jonas Grahn 2, Axel Hjälm 2, Jim Johansson, Måns Höglin

Team Thorengruppen - Fagergult Habo 11-10 (Skott: 28-32)