19 Apr 1 match
27 Apr 1 match

Herrarna tog ny seger hemma mot Sundsvall

20 november 2019 10:34

Sundsvall kom till Umeå Energi Arena för att överraska och sno en seger från serieledarna. Något de var på god väg att göra.

Redan efter 04:22 in i den första perioden var serieledarna Thorengruppen i brygga på hemmaplan mot Sundsvall. 0-2 var ställningen och bortalaget hade straffat hemmalaget rejält. En reducering av Måns Höglin och en kvittering av Daniel Hernandez skulle dock inte hjälpa, Sundsvall var i ledning med 2-3 efter de 20 första spelade minutrarna.

Om första perioden tillhörde bortalaget så skulle den andra perioden tillhöra Thorengruppen. Två tidiga mål inom loppet av 38 sekunder av Hernandez igen och Hampus Öhgren såg till att Thorengruppen nu var i förarsätet med 4-3. Adam Lidgren och Axel Hjälm såg sedan till att resultatet var 6-3 inför period tre.

En minst sagt stökig sista period, med inte mindre än fem utvisningar, gjorde perioden något mindre målrik än tidigare. Efter Sundsvalls tidiga reduceringsmål 38 sekunder in dröjde det till nästa, och matchens sista, mål. 18:46 satte Tobias Bergfors i powerplay slutresultatet 7-4.

Målskyttar Thorengruppen: Daniel Hernandez 2, Måns Höglin, Hampus Öhgren, Adam Lidgren, Axel Hjälm, Tobias Bergfors.

Thorengruppen - Sundsvall 7-4 (Skott: 29-22)