Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Team Thoren + Umeå Entreprenad = sant!

28 maj 2021 10:00

Umeå Entreprenad är inblandade i bygg- och anläggningsprojekt över hela Umeå. Nu kliver företaget in som sponsor för Team Thorengruppen. "Det är ett stort plus med både dam- och herrverksamhet. Vi strävar efter att få en jämställd fördelning av våra sponsorpengar", säger vd Erik Mårtensson.


Umeå Entreprenad är ett lokalt mark- och anläggningsföretag som grundades 2004 och som är hemmahörande på Västerslätt. Basen för verksamheten är totalentreprenader åt de stora byggentreprenörerna och offentliga beställare. Men det finns även delar som bredbandsgrävning, schakt och förläggning av fjärrvärme och grusförsäljning på företagspaletten. Några av de större projekten de senaste åren är Hus 29 på Norrlands Universitetssjukhus och ombyggnationen av Maja Beskowskolan. Umeå Entreprenad har precis som staden Umeå vuxit år för år. I dag räknar företaget in 75 anställda och omsatte år 2020 cirka 120 miljoner kronor.

-Vi har några småuppdrag på andra håll men vi verkar huvudsakligen i Umeå. Vi gör mark- och anläggningsarbeten för bostadsområden, vägar, gator och sådana saker, berättar Erik Mårtensson, vd för Umeå Entreprenad.

**Vad är då framgångsfaktorn bakom Umeå Entreprenad? **

-Vår personal. De är kompetenta och kunniga och det gör oss till en trygg lokal leverantör. Vi har många återkommande kunder som vi jobbar med där vi har byggt upp förtroendet under en längre tid.

Erik Mårtensson tycker att framtiden ser ljus ut för företaget.

-Ja, vi har många projekt på gång och en rätt så full orderstock så det ser ljust ut. Vi har ett speciellt år bakom oss med coronan där en del projekt fördröjts lite men vi har klarat oss rätt bra och även från sjukdom.

Umeå Entreprenad har som många andra företag i Umeå länge sponsrat bland annat Björklöven, men nu har man också valt att kliva in som sponsor för Team Thorengruppen.

-Vi försöker få en bredd på våra insatser så att vi stöttar små och stora föreningar och lag. Thorengruppen känns intressanta och det går bra för innebandytjejerna. Det är en viktig faktor att ni har både dam- och herrverksamhet. Vi strävar efter att få en jämn fördelning i hur vi stöttar idrotten och halva ska vara dam och en halva herr, säger Erik Mårtensson, vd för Umeå Entreprenad.