Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match

Team Thoren + Umeå Entreprenad = sant!

28 maj 2021 10:00

Umeå Entreprenad är inblandade i bygg- och anläggningsprojekt över hela Umeå. Nu kliver företaget in som sponsor för Team Thorengruppen. "Det är ett stort plus med både dam- och herrverksamhet. Vi strävar efter att få en jämställd fördelning av våra sponsorpengar", säger vd Erik Mårtensson.


Umeå Entreprenad är ett lokalt mark- och anläggningsföretag som grundades 2004 och som är hemmahörande på Västerslätt. Basen för verksamheten är totalentreprenader åt de stora byggentreprenörerna och offentliga beställare. Men det finns även delar som bredbandsgrävning, schakt och förläggning av fjärrvärme och grusförsäljning på företagspaletten. Några av de större projekten de senaste åren är Hus 29 på Norrlands Universitetssjukhus och ombyggnationen av Maja Beskowskolan. Umeå Entreprenad har precis som staden Umeå vuxit år för år. I dag räknar företaget in 75 anställda och omsatte år 2020 cirka 120 miljoner kronor.

-Vi har några småuppdrag på andra håll men vi verkar huvudsakligen i Umeå. Vi gör mark- och anläggningsarbeten för bostadsområden, vägar, gator och sådana saker, berättar Erik Mårtensson, vd för Umeå Entreprenad.

**Vad är då framgångsfaktorn bakom Umeå Entreprenad? **

-Vår personal. De är kompetenta och kunniga och det gör oss till en trygg lokal leverantör. Vi har många återkommande kunder som vi jobbar med där vi har byggt upp förtroendet under en längre tid.

Erik Mårtensson tycker att framtiden ser ljus ut för företaget.

-Ja, vi har många projekt på gång och en rätt så full orderstock så det ser ljust ut. Vi har ett speciellt år bakom oss med coronan där en del projekt fördröjts lite men vi har klarat oss rätt bra och även från sjukdom.

Umeå Entreprenad har som många andra företag i Umeå länge sponsrat bland annat Björklöven, men nu har man också valt att kliva in som sponsor för Team Thorengruppen.

-Vi försöker få en bredd på våra insatser så att vi stöttar små och stora föreningar och lag. Thorengruppen känns intressanta och det går bra för innebandytjejerna. Det är en viktig faktor att ni har både dam- och herrverksamhet. Vi strävar efter att få en jämn fördelning i hur vi stöttar idrotten och halva ska vara dam och en halva herr, säger Erik Mårtensson, vd för Umeå Entreprenad.