Söndag
07 Apr 1 match

Förlust efter förlängning i tredje semifinalmatchen

14 april 2021 21:15

Den tredje semifinalmatchen mot KAIS Mora blev en nagelbitare in i det sista. Resultatet svängde fram och tillbaka under hela matchen och med mindre än två minuter kvar av ordinarie speltid kvitterade TTG och tog matchen till förlängning. Det räckte dock inte hela vägen och matchen slutade 7-8 till Mora.

Det blev en aningen tung start på matchen när KAIS Mora var på besök i Umeå Energi Arena för den tredje semifinalmatchen. 3.33 gjorde Mora 0-1, men drygt tio minuter efter kunde Cornelia Fjellstedt kvittera. Två minuter senare tog Mora lednigen igen och perioden slutade 1-2.

Redan 10 sekunder in i andra perioden kvitterade Ellinor Berling och dryga 4 minuter senare gjorde Emelie Wibron så att TTG tog ledningen med 3-2. Mora kvitterade, men det tog inte mindre än en minut och 10 sekunder innan Sofia Joelsson gjorde 4-3. Efter det kopplade Mora ett grepp perioden, som de inte släppte förrän den var över och de gjort 3 mål. Perioden slutade 4-6.

Bara 4 sekunder efter att startsignalen gått i tredje perioden gjorde Mora 4-7. Oona Kauppi skulle dock inte låta Mora vara trygga länge och gjorde därefter 5-7. Sofia Joelsson gjorde att TTG knappade igen ytterligare med ett mål bara 50 sekunder senare. 18.46 in i tredje perioden gjorde Oona Kauppi 7-7 och tog matchen till förlängning.

Förlängningen blev en kort historia när Mora gjorde mål efter 34 sekunder. Det står nu 2-1 i matcher till Team Thorengruppen, som har nästa chans att stänga matchserien på lördag den 17/4.

Målskyttar TTG: Oona Kauppi 2, Sofia Joelsson 2, Cornelia Fjellstedt, Ellinor Berling, Emelie Wibron

Team Thorengruppen - KAIS Mora 7-8 (Skott: 36-27)