Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Cajsa Alm inför Karlstad

2 oktober 2022 08:30

14-0 mot Täby i fredags. 13.00 på söndag väntar Karlstad på bortaplan för Thorengruppen och hattrickskytten Cajsa Alm är redo.

  • Om vi fokuserar på vårt spel ska det nog gå bra, säger hon.

Ersmarksprodukten Cajsa Alm anslöt till Thorengruppen från Rig Umeå inför den här säsongen. I fredags noterades hon för första gången i karriären i målprotokollet i SSL och det blev inte bara ett utan tre mål från den talangfulla 19-åringen. Cajsa gjorde 2-0 och 3-0 i första perioden och fick sedan avsluta målkalaset med att sätta 14-0, på pass från My Kippilä.

  • Det är alltid kul att göra mål och skönt att de fick sitta, säger Cajsa. Det var starkt av oss att höja oss spelmässigt i tredje perioden och den känslan ska vi ta med oss till Karlstad. Cajsa tycker att hon kommit in bra i laget och att det känns bättre och bättre för varje träning. Lagets inledning kan man ju heller inte klaga på, Thorengruppen full poängpott och smått brutala 34-6 i målskillnad efter tre spelade omgångar.
  • Det har varit en stark inledning. Det är starkt att vinna tre raka och det känns väldigt bra att vi gjort det så pass stabilt som vi gjort, säger hon. Nu väntar Karlstad på bortaplan för Thorengruppen, som bussade sig ner till Värmland under lördagen.
  • Jag faktiskt inte jättemycket om Karlstad men vi ska fokusera på vårt spel, säger Cajsa och får medhåll av tränaren Daniel "Dille" Jernberg.
  • Karlstad är ett ganska fysiskt spelande lag. Det gäller för oss att få fart på bollen och på fötterna så att Karlstad inte kan fånga in oss, för ryggsäcksinnebandy är de bra på.

Noterbart är att...

  • Thorengruppen mönstrar samma lag som i mötet med Täby.
  • Det är trippelt Thorengruppen i poängligans topp: 1) Emelie Wibron, 14 poäng, 2) Oona Kauppi, 12 poäng, 3) Sofia Joelsson, 11 poäng.
  • Karlstad inledde säsongen med 4-3-seger borta mot Sirius men sen har de förlorat två raka, 2-6 mot Endre och 5-8 mot Falun.
  • Thorengruppen har match redan på onsdag igen då Nacka väntar i svenska cupen.