07 Apr 1 match

Damerna med hälften vunnet

14 december 2020 08:00

Två matcher skulle spelas på västkusten. Warberg på lördagen och Pixbo på söndagen.

Den första perioden skulle bli målrik mellan Warberg och Team Thorengruppen den 12 december. Två hemmamål, en reducering av Amanda Delgado Johansson och en kvittering från Cornelia Fjellstedt innebar 2-2. Två hemmamål betydde 4-2 innan Maja Viström med åtta sekunder kvar av perioden kunde sätta 4-3.

Ett mål för hemmalaget till 5-3 i den andra perioden skulle ge oss en spännande tredje akt av matchen. Trots Oona Kauppis tidiga reducering skulle TTG inte komma närmre än 5-4 och säsongens andra förlust skulle vara ett faktum.

Målskyttar TTG: Amanda Delgado Johansson, Cornelia Fjellstedt, Maja Viström, Oona Kauppi.

Warberg - Team Thorengruppen 5-4 (Skott: 9-24)

Ett revanschsuget TTG anlände till Wallenstamhallen under söndagslunchen med två raka förluster i ryggen och ett stort revanschsug. Det skulle dock bli en målmässigt jobbig förstaperiod med 2-0 till hemmalaget Pixbo efter 13:42. Med en mållös andraperiod skulle tre mål behöva göras för vinst mot serietvåan Pixbo. Den tredje perioden skulle börja bra, 02:12 in i den skulle Cornelia Fjellstedt göra 2-1 och exakt tre minuter senare skulle Fjellstedt servera Amanda Delgado Johansson (som assisterade just Fjellstedt till 2-1) och 2-2 var ett faktum. Med flera chanser åt båda håll skulle slutligen Maja Viström bli matchvinnare med en soloprestation som skulle avslutas på bästa sätt - med ett skott i bortre krysset. Tre mål av TTG innebar även tre poäng och bibehållen serieledning.

Målskyttar TTG: Cornelia Fjellstedt, Amanda Delgado Johansson, Maja Viström.

Pixbo Wallenstam - Team Thorengruppen 2-3 (Skott: 19-18)