Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Världsstjärnan tillbaka

28 januari 2022 11:10

Hon lämnade Thorengruppen inför säsongen. Men nu flyttar Amanda Delgado Johansson tillbaka ”hem” till Umeå och Thorengruppen igen. -Det känns fantastiskt kul att få komma tillbaka igen, säger ”DJ”.


Amanda Delgado Johansson, 26, har en lång och tung meritlista där det bland annat finns fyra SM-guld, tre VM-guld och en toppnotering med 59 poäng på 26 SSL-matcher säsongen 2017/18.

Hon var med och spelade hem Thorengruppens första historiska SM-guld i våras innan hon flyttade till Sirius och hemstaden Uppsala igen, efter nästan sex år i Umeå, Iksu och Thorengruppen.

Men efter en halv säsong i Sirius, där hon stått för 13 poäng på 15 SSL-matcher, ansluter hon nu till Thorengruppen igen.

-Möjligheten att flytta tillbaka till Umeå har funnits i kontraktet och jag är glad att vi kunnat hitta en lösning i samförstånd, säger ”DJ”.

-Det känns otroligt inspirerande att få komma tillbaka till Umeå och Thorengruppen. Jag trivs väldigt bra i staden och laget, lagkompisarna och träningsmiljön är verkligen hemma för mig. Det ska bli otroligt kul att få kliva in och spela matcher i Thoren Arena och jag ska göra allt jag kan för att vi ska kunna försvara SM-guldet i vår.

För sportchefen Jocke Sjöström är Amanda Delgado Johanssons ankomst en riktig jackpot. Just nu är Veera Kauppi på skadelistan och redan innan det var Thorengruppen på jakt efter ytterligare en rightarforward.

-Det känns hur kul som helst att DJ är tillbaka och vi är tacksamma för en bra dialog och en snabb process med Sirius, säger Sjöström.

-Vi vet vad vi får både vad gäller hennes innebandykvaliteter och vad hon kan bidra med till laget i fråga om rutin och elitmässighet. Hon är en världsspelare på alla sätt med sin fart, målfarlighet och kreativitet. Hon är också en spelare som är bäst när det gäller och som gärna kliver fram i stora matcher, säger Sjöström.