Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 2 matcher
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Måndag
24 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 2 matcher
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Fredag
11 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 2 matcher
Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 2 matcher
Torsdag
24 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher

Veera Kauppi in i finalhelgen på lätta ben

3 december 2021 19:00

Hon fick vila både i gruppfinalen mot Sverige och delar av kvartsfinalen mot Polen. Nu kliver Thorengruppens Veera Kauppi in i VM:s finalhelg på lätta ben. -Jag tycker det är smart att vi vilat spelare och jag vet att när det gäller som mest kommer jag att vara på planen, säger Veera.


Tvåa i gruppspelet, storseger över Polen i kvartsfinalen. VM har gått enligt plan för ett guldtörstande Finland så här långt.

-Ja, vi har spelat bättre och bättre och växt in i turneringen. Många spelare har fått göra mål och självförtroendet har växt för varje match, säger Veera Kauppi som tillsammans med Oona Kauppi och My Kippilä utgör en Thorengruppentrio i Finlands VM-lag.

Det finns två versioner av Finland. Den ena spelar i VM-gruppspel, träningsmatcher och allehanda turneringar. Den andra versionen kliver fram när det gäller som mest i avgörande VM-matcher – för då brukar Finland alltid höja sig både ett och två snäpp.

-Det stämmer. Det är klart att det var tråkigt att inte vara på planen nu när vi mötte Sverige (förlust 3-9 och Veera spelade bara Power play) i gruppspelet men vi visste att vi inte var tvungna att vinna den matchen. Det är en lång turnering och kroppen känns ganska fräsch nu, säger Veera som trots att hon inte spelat alla minuter av VM ändå noterats för 14 poäng (11+3).

I lördagens VM-semifinal väntar Tjeckien för Finland. Ett tufft motstånd med många skickliga individuella spelare.

-Vi har haft väldigt många tajta matcher mot Tjeckien och de har väldigt duktiga spelare. Men det känns som att vårt spelsystem funkar bra mot dem och jag litar på vårt system och vår plan, säger Veera som ser fram emot finalhelgen.

-Det är nu det börjar gälla något och det är det som är roligt. Det är då det gäller att kliva fram och göra det man är bra på.

Finlands målsättning är VM-guld och Veera skulle inte ha något emot att få ett revanschmöte mot Sverige om laget tar sig till final.

-Sverige har bättre spelarmaterial och ett bättre lag än oss men när vi pratar om en avgörande match i ett VM så är det många andra aspekter som spelar in. Vi är starka mentalt och taktiskt och vi har inte avslöjat allt och spelat ut alla våra kort än i den här turneringen.

På måndag är Team Thorengruppens åtta VM-spelare åter i vardagen. Men just nu är det landslagen som gäller. Och helt klart är att Veera Kauppi stormtrivs på VM i Uppsala.

-Att spela VM är det bästa som finns som innebandyspelare. Det blir extra kul när det är i Sverige också, det blir som ett halvt hemma-VM för oss också. Finland ligger ju så nära så det kommer att komma mer och mer finska fans också, säger Veera.