Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Lördag
14 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Lukas Sjöblom klar för TTG

12 maj 2020 10:00

Team Thorengruppen SK värvar från Insjön. Clas Ohlson? Nä, Lukas Sjöblom. "Högstaligan är en utmaning men jag ska komma väl förberedd", säger den SSL- och U19-landslagsmeriterade forwarden.


Masen Lukas Sjöblom gick Riksinnebandygymnasiet i Umeå och gjorde sig där känd som en notorisk poängplockare. Han stod för 47 poäng på 15 matcher i division I under sin sista Rig-säsong och valde sedan spel i SSL med Sirius. Det blev 9 poäng på 30 matcher under debutsäsongen i SSL innan Lukas valde att flytta hem till moderklubben Insjöns BK i division II i Dalarna. Efter hela 97 poäng (76 mål + 21 assist!) på 19 matcher i tvåan har han nu skrivit på ett tvåårskontrakt med Team Thorengruppen SK.

-> Det ska bli jätteroligt att få spela för Thorengruppen och att få komma tillbaka till Umeå. Tiden på Rig var fantastisk, det är bland det bästa valen jag någonsin gjort. Därför passar Thorengruppen så bra, jag känner staden, har koll på de flesta spelarna i laget och vet att det är en bra förening som satsar på sina spelare, säger Lukas som beskriver de senaste två säsongerna så här:

-> I Sirius gick alla pusselbitar inte riktigt ihop. Det funkade inte på utsidan och det drabbade innebandyn också. Så jag flyttade hem till Insjön och det var skönt att spela med gubbarna man kände igen.

Känner du dig mer redo för SSL nu?

-> Jag är lite tryggare. Jag vet lite hur det funkar och vad som väntar, det är bara att förbereda sig bra i sommar.

Nyförvärvet från Insjön – där ju detaljhandelsföretaget Clas Ohlson har sitt huvudkontor – är som sagt en riktig poängspruta. Han är bland annat noterad för fyra mål på fyra U19-landskamper men han har även fler verktyg i verktygslådan:

-> Jag är en målgörare i första hand men sedan jobbar jag mycket åt båda hållen och är stark i närkampsspelet, säger Lukas.

Janne Lundqvist i Team Thorengruppens sportkommitté är nöjd över att den talangfulle forwarden signerat ett tvåårskontrakt.

-> Vi har ju följt honom ända sedan tiden i Rig och var ju intresserade när han valde Sirius. Vi har hållit kontakten även under året i division II och jag tror att Lukas kan slå igenom hos oss. Han är en riktig poängspelare med stor potential och med många verktyg för att lyckas även i SSL, säger Lundqvist.