Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 2 matcher
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Lördag
03 Dec 2 matcher

Peder Bodén inför Linköping hemma

20 september 2022 11:00

På tisdag kväll 18.30 tar Team Thorengruppen emot Linköping hemma i Thoren Arena. Vi tog några ord med assisterande tränaren Peder Bodén inför hemmapremiären.


6-3-seger i premiären mot AIK i fredags. Hur summerar du matchen?

  • Vi kommer undan med väl godkänt. Det är starkt att slå AIK borta och vi visade på bredd i laget. AIK kommer absolut att ta poäng i Solnahallen och nykomlingar är alltid svårast i början av säsongen.

Nu väntar Linköping hemma som vann sin premiär mot Hagunda med 9-5. Hur ser du på det motståndet?

  • Linköping är tunga, starka och gillar fysisk innebandy. Det är inga 60-kilospojkar utan alla ser ut att väga runt 90 kilo. De är starka runt båda kassarna så där måste vi stå upp. Sedan tror vi att vi är lite kvickare och det ska vi utnyttja med fart i benen och genom att våga utmana.

Är det några specifika bitar från AIK-matchen ni vill förbättra?

  • Inte supermycket. Vi hade inget box play och inget power play och vann fem-mot-fem-spelet med 6-3. Vi hade en bra variation i spelet där vi både var bra mot uppställt försvar och hade några fina spelvändningar. Vi vill ha samma inställning, taggning, snack och energi mot Linköping och fortsätta det vi påbörjat.

Hur känns det att få kliva ut i Thoren Arena för första gången den här säsongen?

  • Det blir kul att få testa hemmahallen igen och se om vi kan vara lika bra där. Vi hoppas att det kommer lite publik också.

Är det några förändringar i truppen till den här matchen?

  • Jacob Mäkeläinen kliver in på Tobias Bergfors plats, han fick en liten smäll mot AIK och vilar nu. Sedan blir det Erik Ställ i mål och men i övrigt är det samma formationer. Mot AIK åkte vi ner med tre femmor, den här gången kommer vi att ha tre spelare på bänken också: Viktor Hammarstedt, Filip Norman och Jonas Landström.

Biljetter till matchen hittar ni här: https://thoreninnebandy.ticketco.events/se/sv/e/team_thorengruppen_sk__linkping_ibk_2223