Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Peder Bodén inför derby på bortaplan

7 december 2022 11:05

Derby borta mot IBK Dalen ikväll. Här är fem frågor och svar med Team Thorengruppens assisterande tränare, Peder Bodén inför prestigemötet.


Hur är känslan inför derbyt mot Dalen?

  • Känslan är väl att vi tog några kliv framåt senast mot Falun. Vi har blivit noggrannare och bättre på egen planhalva. Sen är det klart att det är dom här matcherna som både vi och Dalen "måste" vinna för att ha en chans på slutspel. Gäller att älska läget och våga släppa loss framåt.

Hur är läget i truppen?

  • Vidar är ännu inte tillbaka. Hammarstedt skadade knäet senast och spelar inte. Sen har vi haft lite förkylningar i laget så lite oklart hur de mår idag. Men Axel Hjälm kommer definitivt att missa kvällens match. Landström är tillbaka i träning och börjar på bänken.

Ändrar ni något i formationerna?

  • Ja, i och med sjukdomarna och skadorna får vi kasta om en hel del... Hugo och Lidas kommer få mycket speltid och ta ett större ansvar.

Ni har bra koll på Dalen. Vad behöver ni se upp med i deras spel?

  • Det handlar mycket om att lösa deras höga press utan att tappa bollen på egen planhalva. De spelar med hög fart så vi måste vara på tå och inte stirra på bollhållaren.

Det är både derby och en viktig match i slutspelsstriden - det måste kännas inspirerande?

  • Ja, det är svårt att hitta en viktigare och roligare match att spela. Hoppas spelarna hinner njuta. Det är få förunnat att få spela matcher som dessa.