19 Apr 1 match
Idag 1 match

Guld i Svenska Cupen!

6 november 2021 15:30

När historiens första final av Svenska Cupen gick av stapeln startade en riktig rysare. Team Thorengruppen och Pixbo höll jämna steg och inget lag tillät det andra att leda med mer än ett mål någon gång under matchen. Efter tre spelade perioder stod det 6-6 och i sudden kunde Thoren avgöra snabbt, vilket gjorde dem till de första mästarna i Svenska Cupen.

Tidigt i matchen i Gavlehov Arena kunde Maja Viström göra det första målet. Pixbo Wallenstam kvitterade och kunde sedan göra ett ledningsmål. 11.22 kvitterade Nellie Öhgren och minuter senare gjorde My Kippilä 3-2. Pixbo gjorde periodens sista mål vilket tog ställningen till 3-3 inför andra.

Drygt halvvägs in i andra perioden kom första målet då Pixbo gjorde 3-4. Veera Kauppi kunde dock kvittera 16.37.

Emelie Wibron inledde tredje perioden med att göra 5-4. Pixbo kvitterade men Wibron fick in ett till mål och tog ledningen ytterligare en gång. Med 38 sekunder kvar kvitterade Pixbo en sista gång, vilket tog matchen till en fjärde period och sudden death.

Det räckte med 30 sekunder av fjärde innan Veera Kauppi kunde avgöra matchen. Historiens första final av Svenska Cupen slutade 7-6 till Team Thorengruppen och de åker tillbaka till Umeå som mästare.

Målskyttar TTG: Veera Kauppi 2, Emelie Wibron 2, My Kippilä, Maja Viström, Nellie Öhgren

Team Thorengruppen - Pixbo Wallenstam 7-6