16 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Historiskt DM-guld till Team ThorenGruppen

16 augusti 2018 09:45

Säsongen 18/19 drog igång under onsdag med DM-final mot IBK Dalen. 3x20 minuter senare så kan Team ThorenGruppen SK för första gången i föreningens historia titulera sig bäst i Västerbotten, efter en 4-1 seger efter mål utav Jimmy Risberg, Adam Berglund, Måns Höglin och Adam Hansson. - Jag är jätte-nöjd över hur vi tar oss an matchen och krigar i 60 minuter, Säger Daniel Jernberg.

En jämn och tät match där det syndes att det det var tidigt på säsongen. Matchen som spelades på parketten vilket också gjorde att spelet blev hafsigt, dock utmärkande för matchen var försvarsarbetet ifrån båda lagen. TTG-kaptenen fyller i direkt efter matchen. - Det är som en match just är i augusti månad, det är lite trubbigt, hafsigt och till tider även slarvigt. Men vi gör jobbet och Martin i kassen är helt magisk idag, analyserar Victor Öberg.

Ekstrand debuterar i TTG-kassen

Och just ovan nämnda Martin Ekstrand, ny burväktare ifrån Värmdö IF gjorde sin debut i TTG-kassen. Och debuterande Ekstrand gjorde det med den äran, tryggt och säkert. Det enda målet han släpper förbi sig är ett PP-mål ifrån Jonas Svahn(ett mål som betydde 1-1). En annat nyförvärv ifrån just Värmdö IF, Jimmy Risberg skulle öppna målskyttet i matchen framspelad av Mathias Hagert, likaläge och 1-1 inför den tredje.

PP-mål ifrån Berglund

I den sista akten så kan TTG återta ledningen efter PP-mål ifrån Adam Berglund. Och när nyförvärvet ifrån Granlo BK minuterna senare utökar till 3-1, så var första DM-guldet nära. 3-1-målskytten Höglin fick sedan möjligheten att stänga matchen på straff med knappa fem minuter kvar. Men inget mål den gången, utan målet till 4-1 skulle komma i det tomma Dalen-målet med minuten kvar genom Adam Hansson. - Väldigt skön start på säsongen och jag vill lyfta laginsatsen över 60 minuter där ingen faller ur ramen, och där Martin i målet gör en väldigt bra match i sin debut, konstaterar Jernberg. Seger och DM-mästare för första gång i föreningens historia är därmed ett faktum.