Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match

En klassisk innebandyduo återförenas – på tränarbänken.

29 juni 2022 16:55

En klassisk innebandyduo återförenas – på tränarbänken. Johan ”Lingon” Lindgren, huvudtränare, och Peder Bodén, assisterande, kommer att basa över Team Thorengruppens SSL-herrar kommande säsong.

  • Tanken på att bli tränare har alltid funnits där, det känns kul att förmedla kunskaper och erfarenheter jag borde ha efter ett helt liv i sporten, säger Peder.

Peder Bodén vann två VM-guld och gjorde totalt 727 poäng under sina 17 säsonger i SSL där debuten skedde med Dalen 1997 och sista SSL-framträdandet blev våren 2015. Han har dock inte lagt klubban på hyllan utan fortsatt spela och mata in poäng på lägre nivå. I vintras gjorde den nu 44-årige innebandytrollkarlen 52 poäng på 20 matcher för Holmsund i division I – men kommande säsong blir det fullt fokus på SSL igen då Peder är klar som assisterande tränare för Team Thorengruppen.

  • Jag träffade Jocke (Sjöström) på SM-finalen och då väckte han en idé om det här. Sedan spelar jag korpfotboll med ”Lingon” och vi fortsatte diskussionen mellan oss. Jag känner mig trygg med Johan och det är en stor del till att jag tar det här. Vi vet att vi tänker innebandy likadant och att vi har samma synsätt på mycket, säger Peder. Johan Lindgren klev in som huvudtränare för Team Thorengruppens herrar i februari. Nu ser han fram emot att få styra skeppet från dag ett och det med Peder Bodén vid sin sida. Duon spelade under många år tillsammans i IBK Dalen. Då var det oftast ”Lingon” som assisterade poängkungen Bodén, men när de nu kliver in i tränarbåset blir rollerna de ombytta med ”Lingon” som huvudtränare och Bodén som assisterande.
  • Det kommer att bli bra. Vi känner varandra och vet var vi har varandra så det kommer inte bli så mycket överraskningar. Vi är överens om vad som är viktigt i en grupp och om vad Peder bäst kan bidra med. Det känns naturligt att han tar lite mer invidiuell feedback och att jag har ett mer övergripande ansvar, säger ”Lingon”. Peder har alltid haft en tanke om att en dag kliva in i en tränarroll, att det nu blir i SSL känns helt rätt för honom.
  • Det är där jag känner jag kan göra mest nytta. Jag tror inte det skulle ge mig så mycket att vara i ett division 1- eller 2-lag. Det här blir mer mitt språk och den nivån jag är van att vara på där varje match och poäng är viktig, säger han. Peder var en offensiv finlirare ut i fingerspetsarna under sin aktiva karriär och det är också i den offensiva delen han tror att han kan tillföra mest till det unga och talangfulla Thorengruppen-gardet.
  • Jag hoppas jag kan utbilda forwards hur de kan tänka på ett bra sätt för att göra mål och skapa målchanser. En av mina styrkor har varit att hitta lösningar i motståndarnas defensiv och så klart delar som special teams, power play och frislag. Johan Lindgren om Thorengruppens chanser kommande säsong:
  • Vi har fått in många intressanta spelare med hög potential samtidigt som vi tappat några som spelat sex-sju säsonger i högsta serien. Men vi var nära att gå till slutspel i fjol och nu börjar det bli dags att sätta målen högre upp, säger Johan som förfogar över en talangfull trupp sprängfylld av potential och framtidsmän.
  • De som ska vara bärande spelare har fått spela några år på den här nivån nu. Flera tog rejäla kliv i fjol och nu blir det viktigt att visa att de har förstått vad som krävs för att vara bra över en hel säsong, säger han. Peder Bodén om Team Thorengruppen:
  • Jag har ju alltid sett och följt dem och jag såg några matcher under våren i nya arenan. De har en ung trupp med mycket kvalitet. Det har varit kul att kolla på innebandy i Thoren Arena och förhoppningsvis blir det ännu roligare kommande säsong, säger han. Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd över att ha gjort klart med tränarduon inför kommande säsong.
  • Vi har en tränarduo som har extremt mycket SSL-erfarenhet efter spel på högsta nivån i många år. De har spelat ihop under många säsonger och kommer bra överens. Vi har många unga och talangfulla spelare i laget och vi tror att Johan och Peder är rätt duo att få spelarna att ta nästa steg, såväl taktiskt som individuellt.